Мини курабийки с мед и мляко

Лидия Делирадева 03 август 2019

Те са нежни, ронливи и могат да издържат дълго време в буркан или метална кутия. Някога бабите ни правеха подобни и цялата кухня ухаеше на нещо уютно, сладко и незабравимо. Предлагаме ви рецепта за курабийки с мед и сухо мляко – лесна и чудесна. В рецептата не се слага ванилия, но ние сме я добавили – няма как без нея, струва ни се.

Продукти: 1 супена лъжица несолено масло на стайна температура, 1 супена лъжица пудра захар, 25 мл. от едно разбито яйце, ½ супена лъжица мед, 50 г. царевично нишесте, 20 г. брашно, 2 супени лъжици сухо мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия.

Маслото се разбърква с пудрата захар до еднородна смес, към нея се добавя разбитото яйце, разбърква се отново, прибавя се медът, след това пресятото нишесте, ванилията, сухото мляко и пресятото брашно, в което е разбъркан бакпулверът. Омесва се меко тесто, което се разделя на две и от него се оформят малки топчици, както е показано във видеото. Подреждат се в покрита с хартия за печене тава и се пекат 15-17 минути на 150°C. Млечните курабийки могат да се съхраняват дълго време, в затворен стъклен съд. Ако ги консумирате веднага, поръсете ги с пудра захар за повече сладост и красота. А ако искате да изненадате приятели, може спокойно да занесете от тях като подарък без повод. Сладко да ви е!

Искате ли още от нашите рецепти? Може да си харесате ТУК.

X