В кухнята с GRAZIA: Телешко филе с боровинки

Вкусната храна е задължително условие за една перфектна неделя!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 600 гр. телешко филе / 2 шепи боровинки / 2 ч.ч. бейби моркови, нарязани по дължина / 2 с.л. масло /1 ч.л. сол и 1.ч.л. черен пипер​​​​​​​ / 1/2 супена лъжица риган​​​​​​​ / 1 с.л. чесън​​​​​​​ / 1 голяма глава лук, нарязана на ситно​​​​​​​ / 1/2 чаша червено вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

1. Запечатайте телешкото в голям тиган, заедно с 1 с.л. масло и лука, докато придобие златист загар.
2. Добавете солта, черния пипер, ригана и чесъна към пържолите и ги овкусете добре.
3. Сложете морковите и чашата ​вино, по желание може и някакъв друг сос. 
4. Добавете достатъчно вода и покрийте с фолио. Печете на 180° за около 20 минути. 
5. Извадете тавата от фурната, добавете боровинките и още една супена лъжица масло. Печете до достигане на желаната текстура на месото. Ние препоръчваме да бъде средно изпечено.

X