Food тренд по време на изолация: купа от мини палачинки

За много от нас дългото време, прекарано у дома, провокира креативната искра, а за тези, които имат кулинарни заложби, това означава множество успешни и неуспешни експерименти в кухнята. В случая ви информираме за тренд, за който има висок шанс да остане актуален дълги години, след като социалната изолация е зад нас. Говорим за мини палачинки, които са толкова мини, че се поднасят и консумират като зърнена закуска.

Рецептата е особено популярна в Instagram, отчасти вероятно защото резултатът е особено подходящ за снимки и човек наистина може да се развихри при множеството варианти за овкусяване и композиция. Голяма част от потребителите предпочитат да добавят към своите мини, а в някои случаи микро, палачинки, традиционни кулинарни компоненти като плодове – пресни или сушени, парченца шоколад, масло, конфитюр, сметана, сладолед, натрошени бисквити или ядки. Други обаче, приемат името на тренда cereal pancakes напълно сериозно и консумират своите творения заляти с прясно мляко и с лъжица в ръка.

Самата технология за приготвяне на палачинките с нищо не се различава от тази, на която сте свикнали да разчитате по принцип, единствената промяна е употребата на фуния, с помощта на която сместа се разпределя на малки порции по повърхността на предварително загрятия тиган. Още един допълнителен бонус на този тренд е, че в известна степен намалява опасността да прекалим с хапването на това изкушение, което обикновено сервираме на закуска.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

 

X