В кухнята с GRAZIA: Най-вкусната шоколадова торта

Мечтаете за шоколадов десерт? С много, много, много, МНОГО шоколад? Страхотно!

Димитър Андонов 19 септември 2020

И ако това не е шоколадовият десерт от мечтите ви...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блатовете: 2 яйца / 100 г захар / 200 г брашно / 100 мл. сладка сметана / 100 г орехи / 3 пакетчета ванилия / 2 с.л. какао 

За крема: 300 г заквасена сметана / 375 г крема сирене / 200 г рикота

За глазурата: 150 мл. сладка сметана / 200 г млечен шоколад / плодове за украса (по избор)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Продуктите за блата се добавят поетапно в голяма купа и разбъркват до получаването на хомогенна смес. 

2. Разделете сместа на три и печете блатовете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.

3. Разбъркайте заквасената сметана, крема сиренето и рикотата (задължително на ръка) и добавяйте между вече изстиналите блатове.

4. За глазурата изсипете течната сметана в малка тенджера и към нея добавете парчетата от млечния шоколад, докато се разтопят напълно и се получи гладка смес. Покрийте тортата с глазурата и сложете в хладилник за 5-6 часа.

5. Украсете с плодове и ядки по избор, сервирайте със студен коктейл. Нека отпразнуваме последните дни от лятото!

ОЩЕ СВЕЖИ ИДЕИ:

X