Фритата с прошуто и пармезан

Италиански обяд този уикенд? И още как, нямаме нужда от убеждение.

Димитър Андонов 07 ноември 2020

Фритата може и да напомня на обикновения омлет, но е доста по-вкусна негова вариация, която се характеризира с плътна текстура и хрупкавост. Все пак произходът на рецептата е италиански, а тези хора неведнъж са доказали, че не бъркат по отношение на храна.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 4 яйца / 2 ч.л. вода / 1 ч.л. сол / 1 с.л. ситно нарязан джоджен / 1 с.л. ситно нарязан див лук / 1 ч.л. риган / 1 ч.л. мащерка / 2 с.л. масло / 300 г прошуто / черен пипер / пармезан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 1. Разбъркайте яйцата, заедно с водата и солта. Прибавете джоджена, дивия лук, ригана и мащерката. 

2. Сложете в тиган и гответе на умерено слаб огън, без да разбърквате за около 3-5 минути.

3. След това разпръснете прошутото по цялата повърхност и покрийте с масло и пармезан. Всички други любими видове сирена са по желание, но гарантират убийствен вкус. 

4. Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и бъдете готови да сервирате със свежа салата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X