Сладка неделя: Шоколадово суфле със сладолед

Обичаме рецептите, които не просто ухаят на шоколад, а са почти изцяло ШОКОЛАД. Тази е от тях!

Димитър Андонов 03 януари 2021

Вероятно често сте ни чували да казваме, че даден десерт със сигурност ще спечели сърцата ви. Така е, имаме специално отношение към сладкото и не виждаме защо да го крием. Това кулинарно решение обаче не само ще ви спечели, но и завладее и очарова. До такава степен, че една порция никога да не бъде достатъчна!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

100 г черен шоколад  100 г масло  4 яйца • 65 г брашно  25 г брашно ванилов сладолед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Начупете шоколада и го разтопете с маслото на водна баня, разбърквайки непрекъснато.

2. Разбийте яйцата заедно със захарта и поетапно добавете шоколадовата смес, брашното и какаото.

GRAZIA TIP: Важно е всички съставки да бъдат в точно упоменатото количество и разбъркани до получаването на гладка и пухкава хомогенна смес. 

3. Намазнете формички за печене с масло и какао, изсипвайки смес до запълване 2/3 от обема им.

4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути или до "пропукването" на горната част на суфлето. Сервирайте с ванилов сладолед и плодове! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X