Паста с 4 сирена? Не, паста с 6 вида сирена!

Окей, може да изглежда една идея too much, но веднъж в чинията ви, никога няма да бъде достатъчно.

Димитър Андонов 09 януари 2021

И най-здравословните режими трудно могат да ни откъснат от мислите за пицата, пастата и всички изкушения, които италианската кухня носи със себе си. Тази паста ще ви развълнува, очарова и накара да мечтаете - за слънчев Рим, за времето, когато всичко бе просто и елегантно...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

300 г пармезан 200 г ементал 100 г синьо сирене  250 г крема сирене300 г топено сирене  150 г гауда   600 мл. сметана • мащерка, босилек, риган и сол паста по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Сварете пастата (ако имате нерви, възможност и време - може да я приготвите и вкъщи) в подсолена вода за около 10 минути.

2. В голяма тенджера затоплете сметаната за 2 минути, след което прибавете на дребни парчета всички видове сирена (без пармезана).

3. След като сместа започне да ври, добавете мащерката, босилека, ригана и сол на вкус, и разбъркайте, докато не се получи напълно гладка смес.

4. Добавете вече сварените спагети и разбъркайте заедно за още 2-3 минути. 

5. Сервирайте с настърган пармезан и чери домати. Voilà!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X