Сигурни сме, че искате да опитате тези мъфини Маргарита

Чухме ли как отваряте хладилника в търсене на текила или е било от нашата кухня?

Трудно е да откажем десерт, особено под формата на коктейл, който бихме могли да хапнем. Може и да звучи нестандартно, но бързо ще промените мнението си. Тази рецепта за кексчета Маргарита е новото ни любимо нещо за времето, прекарано в кухнята. Сигурни сме, че ще я оцените!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За кексчетата: • 125 г масло 1 1/2 с.л. захар 3 яйца  сок от 3 лайма 1 ч.л. ванилия 2 ч.ч. брашно 3 с.л. царевично нишесте 1 1/2 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. сол 1/2 ч.ч. прясно мляко

За топинга: • 125 г масло 5 с.л. пудра захар 1/4 ч.ч. пресен сок от лайм 1/4 ч.ч. текила сол и кора от лайм за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбийте маслото и захарта, докато станат леки и пухкави.

2. Добавете яйцата едно по едно, след това сока от лайм и ванилията. 

3. В друга купа разбъркайте брашното, царевичното нишесте, бакпулвера и солта. Добавете половината сухи съставки към мокрите такива.

4. Прибавете прясното мляко, разбъркайте и добавете останалите сухи съставки. 

5. Печете за около 25 минути (до постигане на перфектен загар) в предварително загрята на 175 градуса фурна.

6. За топинга трябва да разбиете маслото, половината пудра захар, сока от лайм и текилата. Разбърквате добре, а след това прибавяте останалата пудра захар.

7. Декорирате вече изстиналите кексчета с топинга, морска сол и парченца лайм. Готово!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X