Брускети с (домашна) рикота и сушени домати

Разядките са особен тип кулинарно удоволствие, което просто заслужава нужното внимание.

И вие ли сте от хората, чийто поглед винаги се насочва към онези малки неща, които можеш да хапнеш, докато разговаряш с другите? И изведнъж осъзнаваш, че си изял неимоверно голямо количество, но какво да направиш, когато са толкова вкусни? Разбирам ви, затова предлагаме тези брускети със собственоръчно приготвена рикота. Ще останете впечатлени.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

3 3/4 ч.ч. пълномаслено мляко 1/4 ч.ч. готварска сметанащипка сол  1 с.л. + 2 ч.л. оцет (или лимонов сок) хляб по избор сушени домати зехтин и подправки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

1. Сложете млякото, сметаната и солта в средна тенджера на умерен огън.

2. Прибавете оцета или лимоновия сок и разбъркайте.

3. Своеобразният процес на образуване на извара трябва да започне веднага. Намалете топлината до най-ниската възможна и оставете на котлона за около 20 минути.

4. Прецедете водата и използвайте за брускетите.

Как да приготвим тях? Нарязвате на малки филийки любим хляб по избор  ги запичате в предварително загрята на 200 градуса фурна. Намажете с вече приготвената рикота и добавете сушени домати, които преди това сте запържили с малко зехтин, босилек и мащерка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X