Салата с печено цвекло и козе сирене

Нали знаете онези салати, които са по-скоро основно? Тази е от тях! Но пък е толкова вкусна...

Димитър Андонов 10 април 2021

Дори да сте решили да посветите уикенда на виновните удоволствия, със сигурност не бихте искали да пропуснете тази здравословна салата.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За салатата: 500 г цвекло / 200 г рукола / 400 г козе сирене 1/2 ч.ч. ядки

За дресинга: 3 с.л. зехтин / 1 ч.л. балсамов оцет / 1 с.л. кленов сироп / 4 с.л. горчица / сол / черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. В предварително загрята на около 200 градуса фурна изпечете цвеклото в алуминиево фолио. След това го обелете и нарежете на дребни парчета.

2. Смесете и разбъркайте добре всички съставки за винегрета, докато не се слеят напълно. Подправете със сол и черен пипер.

3. Поставете руколата в купа, залейте с винегрета, а след прибавете цвеклото, сиренето и ядките. Съставките би следвало да осигурят салата за двама души.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X