Домашен бананов пудинг

Имате всички продукти в шкафа си, така че просто не разполагате с поводи за оправдание.

Димитър Андонов 17 април 2021

Лек, но същевременно плътен и вкусен десерт? Ето, тук е. Потеглихте ли към кухнята?

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

⅔ ч.ч. захар  ⅓ ч.ч. брашно  ¼ ч.л. сол  3 яйца • 2 ч.ч. мляко  ½ ч.л. ванилия  2 с.л. масло • 2 банана  бисквити за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. В средно голяма тенджера сложете захарта, брашното и солта. Добавете яйцата и разбъркайте добре.

2. Прибавете млякото и гответе на слаб огън, като разбърквате непрекъснато. 

3. Когато сместа започне да се сгъстява, отстранете от огъня, но продължете да разбърквате внимателно и добавете ванилията и маслото.

4. Подредете във висока чаша с нарязани банани, бисквитки и всякакви други неща за декорация и по-неустоим финален резултат.

Бонус съвет: Охладете за поне час преди сервиране. Вкусът ще е доста по-наситен.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X