Ще ни благодарите за тази рецепта за ябълков тарт

Приготвянето на домашен сладкиш никога не е било по-лесно и по-вкусно.

Гергана Димитрова 04 септември 2022

Фотография: Pexels.com

С есента идват може би най-вкусните и чакани рецепти с пресни ябълки, тикви, круши и други сезонни плодове.

Без значение дали харесвате (и съответно разполагате с) по-сладки или кисели вариации, рецептата за този ябълков тарт ще промени разбиранията ви завинаги.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БАНАНОВ ХЛЯБ, ТОЧНО НАВРЕМЕ ЗА УИКЕНДА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 200 г брашно  150 г овесени ядки  50 г захар  9 бр. яйца  250 мл. прясно мляко  250 мл. сладкарска сметана  ванилия  140 г масло  3 големи ябълки • 100 г захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Пресейте брашното в дълбока купа, прибавете омекналото масло и замесете на ръка.

2. Добавете овесените ядки, 50 г захар, 1 яйце и смесете всичко на ръка, докато не получите гладко меко тесто.

3. На набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 1 см., след това с помощта на точилката го преместете във формата за тарт.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХЕЙ, ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА РЕЦЕПТА ЗА ГОФРЕТИ

4. Отрежете излишното тесто, набодете го с вилица. Печете на 160 °C за 30 минути.

5. През това време в тенджера на котлона загрейте сладкарската сметана, прибавете млякото и ванилията, и разбъркайте всичко.

6. Разбийте 8 жълтъка със 100 г захар и ги прибавете към сметаната. Получената смес сипете върху блата. Печете 45 минути на 120 °C.

7. Нарежете ябълките на тънки листи и ги подредете върху изпечения тарт. Поръсете с кафява захар.

8. Печете ябълковия сладкиш още 10 минути на 180 °C. 

X