Класическа рецепта за брауни, която ще правите пак и пак, и пак

Истинското брауни е сочно, меко и лесно за правене. Също като това в нашата рецепта.

Гергана Димитрова 11 септември 2022

Всички обичат парче шоколадово брауни с топка ванилов сладолед. И как да не го?

Истинското брауни е сочно, с разтичаща се среда, топящо се в устата. Става бързо и лесно, а опиталите го ще разказват за него седмици наред.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

• 145 г натурален шоколад • 260 г краве масло • 4 яйца • 250 г захар • 140 г брашно • 140 г лешници, бадеми или други ядки • щипка сол

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ВКУСНИТЕ НЕДЕЛНИ ПАЛАЧИНКИ, КОИТО СТЕ ОПИТВАЛИ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Маслото и шоколадът се слагат в метална купа и се разтопяват заедно на водна баня.

2. Махате от котлона, разбивате яйцата и захарта с телена бъркалка отново на водна баня, докато захарта не се разтопи напълно и не се получи гъст крем.

3. Шоколадът се прибавя бавно към яйцата, като се бърка непрекъснато.

4. Добавят се пресятото брашно и лешниците, които предварително са нарязани на едро.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ НИ БЛАГОДАРИТЕ ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА ЯБЪЛКОВ ТАРТ

5. Сместа се сипва в намазнена и набрашнена тава. По желание може да добавите сезонни плодове като череши, праскови, малини, круши или парченца шоколад, за да се разтече, когато го отрежете.

6. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до суха клечка.

Фотография: Pexels.com

X