Outdoor тенденциите, които да имате предвид това лято

Балконът, градината и задния ви двор току-що станаха много по-цветни и красиви.

19 август 2021

Текст: Елка Влаховска Фотография: Profimedia

След толкова дългата зима, съпътствана с локдаун, всеки с радост посреща възможността да излезе със семейството или с приятелите си на открито. Все по-важно става да си подготвим среда с подходящото обзавеждане и удобства, за да възстановим връзката си с природата и с хората. В същото време водещи световни психолози отчитат факта, че след продължителното принудително стоене и работа вкъщи много хора са започнали да изпитват състояния, близки до агорафобията (страх от напускане на дома, преминаване през обществени места, смесване с тълпи).

Ето защо водещата тенденция при обзавеждането и устройването на външните ни пространства на обитаване през лятото на 2021-ва – независимо дали са малките ни балкони на градските апартаменти, широкият заден двор на кооперациите, или по-големите градини в извънградската къща – се прицелват в това да направят визуално по-плавен прехода вътре–вън. Това се отразява както в желанието за определени функционални удобства, като появата на външна кухня или минибар, така и в градинското обзавеждане, което през тази година все повече следва дизайна на мебелите вътре. Да видим кои са топтенденциите за лято 2021.

Не е изненадващо, че пандемията е повлияла в голяма степен на градинските тенденции – тъй като лятото, прекарано у нас, а не в чужбина, означава, че насочваме всичките си усилия, за да направим нашите домашни пространства най-доброто, което те могат да бъдат. Появяват се т.нар. офиси на открито, специални пространства, в които човек да може да работи от вкъщи, както и обособени места, където след края на работния ден да може да релаксира сам или с приятели, като градинските барове или кухните на открито.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Няколко чудесни начина да освежите балкона

X