Родният дом на Хари Потър се дава под наем в Airbnb

Лидия Делирадева 08 ноември 2019

Феновете на историите за Хари Потър вече ще могат да се потопят във вълшебната атмосфера на дома му, като чрез платформата Airbnb резервират стая в къщата, където са снимани филмите. Къщата се намира в английското средновековно село Лавенхам, в графство Съфолк, което е послужило като място за снимките. Според сюжета, именно там се е родил и е живял в първите си ходини Хари. Също там, преди да намерят смъртта си от ръката на Волдемор, там са живели и родителите на момчето - Джеймс и Лили Потър.

Цената на стая за две нощувки (минимум) е 254 британски лири. Сумата включва не само настаняване, но и английска закуска, която се сервира ежедневно в трапезарията на хазяйката. Общо къщата разполага с две стаи за гости, във всяка от които има легло, отделна баня, телевизор и Wi-Fi. Гостите могат да ползват и салона с камината, както и градината.

Резервациите няма да бъдат правени за семейства с деца и домашни любимци, както и за хора, които имат двигателни  увреждания. Според собствениците, това се налага заради възрастта и планировката на къщата.

X