Ода за поло тениската, чиято история датира от 1979 г. до днес

Пролетта на Tommy Hilfiger идва с preppy класиката и любимите ни вечни модели.

Ася Иванова 24 април 2024

Колекцията на Tommy Hilfiger ни напомня за емблематичната поло тениска - основен елемент на стила preppy, който е особено характерен за този сезон.

Историята на този класиски модел е дълга и датира от 1979 година до днес. Със своята спортна визия, полото е претърпяло редица метаморфози през годините като днес то е носено от различни субкултури и поколения, независимо дали са у дома, в офиса или на игрището. От своето основаване през 1985 година полото е в основата на униформата на Tommy Hilfiger. Но от къде идва вдъхновението?

Preppy наследство

Основателят на едноименната марка - Томи Хилфигър, е израснал в Елмира, малък град в щата Ню Йорк, държащ на класическия американски стил. "Винаги съм харесвал preppy естетиката, дрехите, носени от моряците, колежаните и спортистите. Исках да взема тези вече познати вечни елементи и да им придам по-семпло излъчване, адаптирайки ги за времената", споделя Хилфигър. 

Неговият път започва през лятото на 1968-ма година, когато купува 20 чифта широки дънки и започва да ги продава от багажника на своя Volkswagen Beetle. По-късно той отваря свой собствен магазин, наречен People’s Place, където продава дрехи, тамян и винилови плочи – свидетелство за развиващите се вкусове и влиянието на музиката и поп културата върху стила му. Когато лансира своята едноименна марка Tommy Hilfiger, той се връща към своето preppy наследство, използвайки поло тениската, чино панталоните и ризата като свое платно за изявления.

Повлиян от преживените бурни културни години на века, хипи движенията, както и от любовта му към рок изпълнители като The Rolling Stones и Джими Хендрикс, творческата визия на Томи съчетава в себе си музика и поп култура. От създаването на Tommy Hilfiger през 1985 г. до днес марката демонстрира непрестанно своята способност да претворява класически силуети за модерните времена, без да забравя своите корени.

Класика и до днес

Полото е американска класика, която се превръща в любима дреха и това продължава и до днес. То е подходящо както за ежедневието, така и за част от вечерното облекло. Емблематичната поло тениска излиза извън рамката и преобръщането на традициите с нов облик, съобразен със съвременните технологии и разбирания. Полото съществува във всякакви вариации - поло тениска с къс, дълъг или без ръкав, както и под формата на рокля. Именно роклята се превръща в любим за дамите модел заради естетиката и комфорта, които носи на своята притежателка. Тя е много лесна за обличане и за стилизиране.

Поло тениската смело може да се комбинира с поли и панталони. Този сезон поло моделите на Tommy Hilfiger се предлагат в емблематичните за бранда цветове червено, бяло и синьо, както и в краски, вдъхновени от Ivy League.

От нови цветове до по-ефирни кройки, от Tommy  Hilfiger преобразяват своето поло за всеки сезон. В първите години на бранда субкултури като хип-хоп и хипи са източник на вдъхновение за тях със своите оувърсайз кройки и смели щампи. След това Tommy Hilfiger лансира поло модели, сякаш взети от пистите на Formula 1, баскетболния корт и кея, придавайки на модела по-спортно излъчване.

Ще откриете пролетната колекция на Tommy Hilfiger в магазините на марката в The Mall, Serdika Center и Paradise Center, както и на tommy.com

X