Мумбайски истории: традиционната сватбена мода в Индия и съвременните тенденции

Лидия Делирадева 17 август 2019

Тарун Хивал (Tarun Khiwal) е водещ международно признат моден фотограф в Индия. Неговите експериментален стил и майсторство поставят началото на нова ера в модната фотография в Индия. Господарят на кадъра никога не се е подчинявал на общоприетите „правила", а е създал свои. В неговите произведения ароматът на Индия „говори” на съвременен език. Представяме ви индийската сватбена мода в обектива на Хивал.

Вместо да следва западните тенденции, Хивал създава свой уникален стил, черпил вдъхновение от личен опит: запомнящи се моменти от детството, пътешествия, празненства, култура и традиции, които оформят неговото възприятие на света.

Във всяка снимка се крие идентичността на „господаря”, гордостта му от родната култура и традиции. Той съчетава изтънчеността с техническата и художествената изостреност на съвременната фотография.

Тарун Хивал е първият и единствен индийски фотограф, получил престижната награда Hasselblad Masters Award, както и единственият индиец, чиято работа бе включена в годишния календар на водещия швейцарски производител на студийно оборудване Broncolor през 2012 година. Също така, творбите му са показани в книгата на известния фотограф и писател Том Aнг.

X