Сбогом на скуката: цветните чорапогащници са задължителни!

Лидия Делирадева 25 август 2019

В царството на чорапогащниците настъпват значителни промени. Класическите цветове остават изключителна привилегия на консерваторите, а милениалите като цяло ги обявяват за лош вкус. Това е така, защото по модните подиуми все по-често започват да се виждат чорапи и чорапогащници в ярки цветове и принтове, които разкриват най-добрите качества на облеклото. Това, над което някога сме се смеели, изведнъж се превръща в мощна тенденция.

Възпитаниците на Central Saint Martins демонстрираха стилистична анархия на модния подиум, като решиха да направят прорези на нивото на прасците, очевидно, за да улеснят кръвообращението.

Dior и Facetasm за сезон есен-зима 2019/2020 се увличат от викторианските мотиви, които включват експерименти с черния спектър и тартана (шотландското каре). Първият вариант ще се впише идеално във вечерния дрес код, а вторият е подходящ за училище, офис или университет, ако го включите с плисирана миди пола и жилетка.

Специално внимание заслужават чорапогащниците с цвят на канарчета, които се появиха на ревютата на италианските марки. Dolce & Gabbana и Versace предлагат да ги комбинирате със сандали на платформа в стил 70-те и кашмирени палта с нотки на карамел и тъмен шоколад.

Модните блогъри рядко прибягват до ярки чорапогащници, но ако това се случи, тогава се използват максимално ексцентрични неща. Основният съвет: не злоупотребявайте с цветовете и принтовете на чорапогащниците, ако нямате идея как да изградите цялостната си визия.

 

X