Меки вълнени палта и панталони от 80-те: топлина и шик в колекцията на Fabianа Filippi

Лидия Делирадева 10 октомври 2019

Дизайнерите на италианската марка Fabiana Filippi подхождат към гардероба на новия сезон сантиментално. Есента е златна, дори и само в рамките на градския пейзаж. Марката има ясна визия: градът при вечерен здрач, светлините на светофарите над булевардите, блясъците на мокрия асфалт, които отразяват неоновите знаци, шепотът на нападналите от дърветата листа под краката ни – и тя, жената, е героинята на Fabianа Filippi: уверена в себе си обитателка на градската джунгла, която не престава да бъде романтична и да намира красотата в детайлите. Това се оказа колекция - сплав от функционален капсулен гардероб с капсули (всички неща са лесни за комбиниране помежду си), обмислени детайли, сложна и в същото време проста кройка, които заедно създават правилното настроение за сезона.

Цветовете играят важна роля в колекцията. Приглушената палитра варира от естествени нюанси на сиво, каменно, карамелено. Строгата гама се разрежда с ярки проблясъци на флуоресцентно жълто, фуксия, аметист, синьо, горчица. Култовите 80-те, задължителни през този сезон, се завръщат чрез „мъжки" костюми, изработени от туид и копринено кадифе.

Слоевете са ключов стилистичен похват, който е съобразен с метеорологичните условия. Затова дизайнерите ни съветват смело да наслояваме трикотаж, жилетки и връхни дрехи. Не забравяйте, че минусовите температури са точно зад ъгъла - за този случай марката предлага двустранни палта, които са гениални по отношение на практичността, ултралеки термо пухени якета и палта, имитиращи естествена козина.

Последните заемат специално място в колекцията: ръкавите на пуловерите и жилетките са с пухкави подгъви. Роклите и полите в пепелнорозов цвят с нотка от естетиката на 20-те години на миналия век също могат да се похвалят с „пухкава" текстура. Сред тоалетите има и модерни полупрозрачни поли от тюл, носени с яке или пуловер, допълнени с груби ботуши. Истински романтичен гръндж.

Но основните неща все пак са неща за всеки ден, в които можем спокойно да отидем на работа и след това на среща. Безсмъртна класика.

X