Гости от севера: кожените дамски палта предизвикват зимата

Лидия Делирадева 23 октомври 2019

Кожените палта може да претендират за титлата на най-добрите връхни дрехи за тази зима. Те не губят конкурентоспособността си по топлина в сравнение с кожусите, но са много по-практични. Събрахме за вас предложения за някои от най-модерните дамски кожени палта за идващата зима.

Първите кожени палта са намерени от археолози в Русия. Според учените, най-старият екземпляр е на възраст над две хиляди години. Якета и палта от дъбена овча кожа през 50-те години на миналия век се появяват в колекцията на Вячеслав Зайцев, показана в Париж. Оттогава това връхно облекло става популярно във Франция, а след това и в целия свят. Какви кожени палта са на мода през зимата на 2019-2020?

Дълги

Трудно е да измислим по-добър вариант за студовете от дългото кожено палто. По време на ревюто на Chloe, моделът Кая Гербер се качи на подиума в кафяво кожено палто с широка яка. То може да се носи с ботуши до средата на подбедрицата и плътни чорапогащници. Актрисата Оливия Калпо пък избра елегантната и женствена класика - черно кожено палто с колан. Този модел върви добре с поло или боди.

Авиаторски модел

Грубото модерно кожено яке е измислено от опитен пилот. Широката яка и дебелия слой овча кожа перфектно защитават от студа на голяма надморска височина. Днес модерните жени носят топли авиаторски якета с черни дънки и трикотажни пуловери. Celine представи обемно авиаторско яке, наметнато върху дрехи като на ученичка от енорийско училище: карирана пола, пуловер и блуза с ажурна яка.

Лакирани кожени палта

Лакираната кожа е един от най-модерните материали през този сезон. Тя изглежда умерено агресивна и смела - това, което ви кара да се чувствате уверени през зимата на 2019-2020. На някои от ревютата се появиха лакирани кожени якета - бомбър в комбинация с миди пола, високи кубинки и шарени чорапогащници. Друг стилен модел, който ще ви отличи от тълпата, е дългото двулицево кожено палто, изработено от лакирана кожа и бяла козина.

Цветно кожено палто

В последната си колекция Burberry представи кожено палто, наподобяващо онези на приказните помощници на Дядо Коледа. Бледосинята кожа и кафявата козина заедно създават интересен контраст. Обувките с декор подчертават игривата природа на такова кожено палто. А моделът с дълбок винен нюанс и авиаторски стил ще разкраси дори най-скучния тоалет.

X