Флорално вдъхновение от Dior

Към одата, възпяла безкрайното многообразие на природата и към пасторалния гардероб, създаден от Мария Грация Чиури за колекция пролет-лято 2020, се присъединява прекрасна селекция от аксесоари, също вдъхновени от деликатността на растенията.

 

 

Подобно на фини съкровища, запазени в сърцето на пролетен хербарий, нежни треви и диви цветя се смесват причудливо върху копринени шалове и емблематични шалове от колекцията на Mitzah Bricard (Митца Брикар - музата в живота и работата на Кристиан Диор).

 

 

Задължителните сникърси с моден статут - D-Connect са поръсени с пасторален мотив, който контрастира с неопреновата горна част и гумени детайли, с решително съвременен вид.

 

 

Маргаритки и магарешки бодли разцъфтяват върху емблематичните чанти Lady Dior, Dior Book Tote и Saddle.

Наред с тези символи на Dior, бижутата също следват силуетите от скиците на креативния директор – изящни венчелистчета със златно покритие украсяват обеци Dior Tribales, съчетавайки блясъка на синия амазонит с дълбочината на виолетовия родонит, за да превърнат в скъпоценни талисмани и останалите бижута от колекцията – пръстени и колиета.

 

 

Тези творения са поетичен диалог, свидетелство за богатото ботаническо наследство, което трябва да бъде съхранено във времето и с вечни бижута.

 

 

 

X