Kои са задължителните летни чанти?

На ревютата за топлия сезон чантите бяха в изобилие от размери и форми, но ако трябва да синтезираме открояващите се тенденции ще видим натрапчивото присъствие на няколко модела, в които си струва да инвестирате, защото ще посягате към тях отново и отново.

 

 

Тай-дай

Този метод на обагряне не е нещо ново за съвременната мода. Корените му могат да бъдат открити в древните техники използвани в Индия, Китай и Африка, но западното общество я припознава с хипи движението, така популярно в края на 60-те и началото на 70-те. Днес чантите отдават своята чест на тай-дай ефектите, които продължават да носят свобода и лятно настроение.

 

https://www.instagram.com/p/B-URlNUFk7k/

 

Графични игри

Отново назад във времето откриваме вдъхновението за тази тенденция. 70-те са отправната точка на това модно пътуване, чиято актуалност и удобство този сезон завладява с ретро вайб и практичен размер, който е по-мярка и на градската среда, и на плажния ден.

 

https://www.instagram.com/p/CBZ41SXJPg0/

 

Резен лайм

Не може да отречете, че свежата зеленa eнергия на лайм нюанса може да е претенциозна, но е изключително привлекателна за очите. Един от най-смелите цветове на това лято презарежда енергията в гардероба с лекота и подходящи аксесоари.

 

https://www.instagram.com/p/B9t-pB7BjcF/

 

Ела, завържи ме!

Небрежността в завързването на дръжките при чантите е завладяваща този сезон. Колкото по-естествени са ефектите, толкова по-стейтмънт е чантата. Дизайнерските колекции и масовите марки предлагат изобилие от тази симпатична и задължителна тенденция.

 

https://www.instagram.com/p/B2XG_m3ntpE/

 

Форма на трапец

На всички, които квадратите и правоъгълниците им доскучаха, това лято има добра новина, защото сред геометричните форми се откроява тази на трапеца във всякакви големини и размери – от малка чантичка за най-необходимото до практичен размер, който може да побере с лекота цял летен ден.

 

https://www.instagram.com/p/B2NDWLTA0Qt/

 

Обсипани с детайли

Метални дръжки и орнаменти, ципове, вериги, капси, пирамиди… Колкото повече, толкова по-добре – това е есенцията на тази тенденция, която дизайнерите превръщат в устойчива и приветстват за пореден сезон.

 

 

 

 

Кожа и плетена ракита

Тук лятото е повече от осезаемо, защото плетените чанти носят онази бленувана лекота, но този път представена с ново лице – комбинация с кожени детайли, които добавят небрежна елегантност към модното внушение.

 

https://www.instagram.com/p/B-2ynHMlvZV/

 

 

 

X