7 задължителни ТЕНДЕНЦИИ за сезон зима 2020/21

Нашето мото за зимния сезон е любимата фраза, че модата се променя, но стилът остава постоянен.

Димитър Андонов 20 декември 2020

Може да се каже, че стилните интерпретации останаха измежду малките удоволствия, които тази година постави на пауза. Постоянно около себе си чуваме и виждаме хора, признаващи, че сутрин се приготвят и обличат така, както биха направили преди да отидат в офиса. Само че сега офисът е холът ни, а модните ревюта се случват на пустинните пейзажи из Северна Африка или в студиото на някой от дизайнерите, който стои зад камера и излъчва на живо в Instagram.

Да, пандемията категорично промени хода на модната индустрия, но 360-градусовият завой бе повече от необходим, не само в посока устойчивост. С точно този факт ще бъде добре да се съобразим, когато става дума за зимните тенденции, готови да пленят гардероба и сърцата ни. Когато дизайнерите ги представиха на котешката пътека през февруари, едва ли някой от тях е предполагал какъв точно ще бъде пътят на 2020-а, но ние със сигурност можем да откраднем нещо за себе си. Просто харесваме твърдението, че модата се променя, но стилът остава постоянен.

Студените дни чукат на вратата с обемни ръкави (ще видите вариациите на Chanel и Fendi), нов прочит на традиционния костюм (благодарим, Carolina Herrera!), както и златни визии, които обещават да направят празничния сезон (а и целия януари!) не само по-бляскав, но и директно олицетворение на обещанието, че промяната, освен желана, може да бъде и страшно секси.  

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X