Gucci x The North Face: Колаборацията, от която всички имахме нужда

Италианската модна къща и американският бранд изненадват с обща колекция, в която сме влюбени.

Димитър Андонов 04 януари 2021

Изненадващите колаборации не са нещо чуждо за света на модата, но признаваме, че съществуват такива, които дори не сме подозирали, че може да се случат. Да, Timberland обедини сили с Jimmy Choo, а Moschino с H&M, но сега Gucci обяви дългоочакваното си сътрудничество с The North Face.

Мощното дуо обяви плана за партньорството си още през септември миналата година с помощта на поредица загадъчни видеа, публикувани в Instagram акаунтите на брандовете, но сега налице са и официалните кадри от първата рекламна кампания.

Както можете да се досетите, работата им съчетава склонността на Gucci към минималистичен лукс с експертната изработка на The North Face. Измежду горещите модели откриваме пухени якета, ризи, ретро раници, плетени шапки, луксозни кожени туристически обувки и дори палатка и спален чувал за тези с истински приключенски дух.

В истински Gucci стил, цветовата палитра е пълна с живи цветове и причудливи флорални принтове, които със сигурност няма да ви оставят незабелязани в планината. Шегата настрана, не предприемайте екстремни решения, ако не сте достатъчно подготвени.

Въпреки че The North Face често колаборира с други компании, това е първото партньорство на Gucci под ръководството на Алесандро Микеле. Изборът на партньор е особено логичен, имайки предвид наскоро обявените мерки на бранда за минимален въглероден отпечатък в производството си, което стана и причината да се отклонят от традиционния моден календар и да заложат на двусезонни колекции. 

Колаборацията идва само шест месеца след като италианската модна къща пусна "Off the Grid" - колекция, направена само от рециклирани, регенерирани и биологични материали, представена от Джейн Фонда и Lil Nas X. The North Face също предприеха крачки в намаляването на въздействието си върху околната среда и, подобно на Gucci, изработват продуктите си от регенерирани материали.

От 9 януари колекцията ще се предлага в магазините на Gucci в Берлин, Париж, Милано и Лондон, а на 22 януари цялата ще бъде налична онлайн на gucci.com и thenorthface.com.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X