Chanel Cruise 2021/22: Много Коко и много Chanel

Ризорт колекцията на френския бранд съживява историята и ни предизвиква да бъдем бунтари.

Новата круизна колекция на Chanel провокира Виржини Виар да търси вдъхновението в Прованс. Красивият регион на Южна Франция се оказва голямата муза, но не и единственият източник, направил линията "толкова модерна, свежа и силна".

Креативният директор на бранда отново обръща поглед към миналото, където се намира и френският дизайнер и художник Жан Кокто - един от най-близките приятели на Коко. Самият той лично е украсявал писмата си към нея с рисунки, което обяснява защо новата колекция е пълна с графични принтове и бунтарски отпечатъци.

Особено впечатление правят костюмите от две части, черно-белите поли и рокли, раираните жилетки и скромните аксесоари, завършващи визията, без да отнемат от нейното естествено очарование. Основните нюанси са черно, бяло и лавандулово, а върху голяма част от дрехите са избродирани лавандула, мащерка и маргаритки.

Въпреки че повечето брандове се отказаха от традиционния моден календар и заложиха на две колекции годишно, Chanel продължава да следва миналото на своята основателка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X