Dior S/S 2022: Графично, минимално, позитивно

Мария Грация Киури изкъпа пролетно-лятната колекция на бранда в цветове и оптимизъм.

Димитър Андонов 29 септември 2021

"Нещо графично, чисто, минимално и позитивно. Защото мисля, че трябва да имаме оптимистичен поглед върху бъдещето", споделя Мария Грация Киури, представяйки пролетно-лятната колекция на Dior за 2022 г.

Креативният екип на марката, който често е обвиняван в липса на естетическо виждане за нещата, ни връща обратно в 60-те с тънки костюми от две части, елегантни рокли, спортни сутиени и десетки други модели, оцветени в яркожълто, зелено, оранжево, синьо, розово и лилаво.

"Мисля, че е невъзможно да спрем за две години и да не мислим по въпроса защо вършим работата си. Защо хората се интересуват от мода? Нека най-накрая приемем, че модата е игра", разказва Киури. "Както всички игри, и тук има част, която е сериозна и такава, която е забавна. Обличаме се, за да се представим в конкретния момент, но и за да се променяме през цялото време."

Вдъхновението идва от линията "Slim-Line" през 1961 г., когато Dior всъщност скъсва с миналото и навлиза в prêt-à-porter света. Мария припознава себе си в тази част от историята и, честно казано, ние също.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X