Anti-age съветите, за които със сигурност ще ни благодарите

Започваме мисия за млада и красива кожа, въоръжени с точните продукти и съвети. Да, точно сега е моментът!

Велина Василева 26 ноември 2021

Фотография: Profimedia, pexels.com

Ниските температури и дъждът са прекрасно оправдание, за да прекараме повече време вкъщи и да се погрижим за кожата си. Да, тя има нужда от повече внимание точно сега и ние ви даваме най-добрите съвети как да го направите.

СВЕЖ ПОГЛЕД

Грижата за околоочния контур е и грижа за младостта като цяло, защото това е една от зоните, които издават възрастта. Double Serum Eye на Clarins e с висококонцентрирана двойна формула, в която има цели 13 растителни екстракта. Серумът мигновено изглажда бръчките, намалява подпухването и тъмните кръгове, заздравява околоочната зона, озарява я и я защитава от вредната синя светлина.

СЕРУМ НА МЛАДОСТТА

Два пъти на ден. И малко количество е достатъчно. Серумите са най-концентрираната грижа, с която можете да дарите кожата си. Особено популярни напоследък са продуктите с витамин С. Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster комбинира три активни съставки, които заедно укрепват кожата и запълват бръчките.

НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КРЕМЪТ

Не може без него! През зимата ви препоръчваме да залагате на продукти с по-плътна и богата текстура. Такъв е Cera Repair Barrier Cream на Biotherm. Новото попълнение в каталога на марката обединява силите на пробиотичната фракция Life Plankton и биосерамидите, които имат силата да успокояват кожата, да подобряват младежкия й вид и да подсилват бариерната й функция.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ УСТНИТЕ

Макар да не се замисляме много, те също остаряват. Особено контурът им. Но от Chanel имат решение – крем за тази деликатна зона от серията Le Lift. Само за два месеца редовна употреба продуктът прави устните по-сочни, изглажда ги, прави цвета им по-красив и намалява дълбочината на бръчиците около контура.

МОМИЧЕ, ИЗМИЙ СИ ЛИЦЕТО!

Почистването на кожата е сред основните фактори за нейното здраве и красота. Препоръчваме ви да използвате продукти с нежна формула като хидратиращата крем-пяна на CeraVe, която съдържа три важни за кожата серамида плюс хиалуронова киселина.

СЛОЖЕТЕ МАСКА!

Веднъж, а защо не и два пъти седмично кожата има нужда от по-специална грижа. Точно тук на помощ идват маските за лице. Защо не пробвате NIVEA Cellular Hyaluron Filler + Elasticity? Това е скулптираща крио лист маска, вдъхновена от дерматологичните CRYO процедури за лице, която връща младежкия вид на кожата само за 10 минути.

ВОДА ЗА КОЖАТА

Още от училище знаем, че 70% от тялото ни е вода. За съжаление, много малки количества от нея достигат до кожата – само около 10%, а и тези запаси се губят бързо и лесно. Помогнете й с есенцията за лице Ferulic Brew на Kiehl's. Тя е създадена с естествена ферментация на семена на рапица и е допълнително обогатена с ферулова киселина. Есенцията хидратира кожата, заличава бръчките и подсилва сиянието.

МАСАЖ, КОЙТО ДАВА РЕЗУЛТАТ

Станалите популярни напоследък ролери за лице наистина са ефективни. Може да използвате тях, но и специално разработената масажна техника от Chanel за техния нов флуид от серията Le Lift. Той е с двойна сила срещу остаряването, 96% съставки с натурален произход и пудрен финиш, който матира кожата, като в същото време запазва сиянието й.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X