Надникваме какви са тенденциите при миглите този сезон

Естествената визия присъства все повече в грима и красотата.

Гергана Димитрова 04 ноември 2022

Драматичните изкуствени мигли категорично се заменят с по-естествени.

Имаше време в не много далечното минало, когато хайлайтърът трябваше да заслепи дори звездите, веждите трябваше да изглеждат като нарисувани на платно, а миглите изглеждаха така, сякаш в тях живееха куп същества. 

За удълженията на миглите максималистичната дължина и обем бяха ключови, но след пандемията светът на красотата се промени. Сега се изисква много по-малко поддръжка за грима и много повече върху грижата за кожата.

Това не означава, че изкуствените мигли няма да се използват, а просто тенденцията е да се търсят по-естествени, които подсилват вашите собствени черти. 

Тази година екстеншъните са леки и разделени, леко повдигнати и удължени. Идеята е да изглеждат като истинските ви мигли, но с перфектната спирала.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОЧНО ТАКА, ДЪЛГИТЕ И ГЪСТИ МИГЛИ СА РЕАЛНОСТ

Те трябва да се леки и да отворят очите ви, но без да са акцент в грима. Гримьорите съветват, че в ежедневието ни са нужни единствено извивачка и наистина добра спирала.

По-дългите, подобни на кукла изкуствени екстеншъни са добър избор за нощно излизане. Ако все пак посегнете към тях, специалистите препоръчват да избягвате ултра-дебели и вместо това да намерите тънки, пухкави снопчета или ултра-тънки ленти. 

Друга важна тенденция тази година е, че серумите за мигли и вежди са навсякъде. Да, все повече хора обърщат внимание на грижата за тези малки косъмчета и много известни гримьори насърчават грижата за тях да е включена в ежедневната ни грижа за кожата.

Що се отнася до козметиката, има продукти с пептиди и активни съставки за насърчаване на растежа им.

X