Точно така, дългите и гъсти мигли са реалност

Има няколко трика, с които да се доближите поне малко до онези впечатляващи телевизионни реклами.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 септември 2022

Както косата, така и миглите се нуждаят от грижи, за да бъдат дълги, гъсти и плътни. Особено ако имате и миглопластика - тогава е задължително да ги подхранвате с различни полезни съставки.

Важно е да отбележим, че изброените методи не действат по един и същи начин при всеки. Затова е нужно да експериментирате в търсене на правилния за вас.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВИТАМИН К - ТОВА, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕ КОЖАТА ТИ

цдфжгбхн

ВИТАМИН E

Силен антиоксидант, намаляващ оксидативния стрес, който причинява падането на косата, както и на миглите. Витамин Е насърчава растежа на крехките малки косъмчета в тази част от тялото и допринася за по-дългите и хубави мигли.

Може да нанасяте витамина локално, но е по-добре да го пиете като добавка. В правилната дозировка ще има много силни свойства не само върху миглите, а и върху целия организъм.

фгхй

КОКОСОВО МАСЛО

Това е суперхраната, която се използва в грижата за кожата, косата и ноктите. Тя овлажнява и прониква в дълбочина, дори подпомага повторното израстване след окапване или оредяване.

Не прекалявайте с количеството, защото като всеки мазен продукт, и кокосовото масло оставя тежък филм върху миглите. Нанасяйте с клечка за уши и оставете продуктът да действа през нощта. На сутринта изплакнете очите хубаво.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОКОСОВОТО МАСЛО ПОМАГА ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ЗДРАВА И КРАСИВА КОЖА

цдфжгбхн

РИЦИНОВО МАСЛО

Киселината в натуралния продукт съставлява около 90% от него. Тя е особено подходяща при косопад и може да поддържа плътността на миглите на много високо ниво.

Все пак трябва да сте наясно, че високият вискозитет на рициновото масло води до сплъстяване. Вземете няколко памучни тампона и ги напоете с рициново масло. С потупващи движения нанесете върху миглите, като внимавате да не попадне в окото. Добре е да стоите така цяла нощ и да измиете на следващата сутрин.

цдфжгбхн

ДОБАВКИ С БИОТИН

Доказано е, че биотинът се грижи за здравето на косата. Ако човек има дефицит, това си личи по косопада, по редките вежди и мигли.

Ако приемате добавки с биотин, ще насърчите растежа на миглите и ще ги направите по-дълги и здрави.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕСЕННИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ МАНИКЮРА СА ЯСНИ

дфгх

МАСЛО ОТ ШИЙ

То е богато на витамин С и се смята за антиоксидант със силни противовъзпалителни свойства. Най-ценното му свойство е, че предотвратява свободните радикали и повишава количеството на колагена. А това е предпоставка за здравословен растеж и по-плътни и хубави мигли.

Измийте ръцете си и поставете малко масло между пръстите. След разтапянето му нанесете с нежни движения по горните и долните мигли. И легнете така, за да действа цяла нощ.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA