Можете ли да познаете най-търсената skincare съставка в Google?

Използвате я, познавате я... или поне си мислите така. От какво се интересуват интернет потребителите, когато става дума за грижа за кожата?

Димитър Андонов 01 септември 2020

Не знаем дали е заради Риана или заради всички други звезди, които решиха да посветят част от времето и бизнеса си на грижата за кожата, но тази година определено отдадохме нужното на най-големия орган в тялото си, особено след като стана ясно, че маските за лице няма да изчезнат толкова бързо от ежедневния ни арсенал с ключове, портфейл и телефон. 

Отново неясно по какви причини, експерти решават да открият най-търсената skincare съставка в Google тази година и стигат до извода, че това е (донякъде) добре познатият ни витамин С

Доказано е, че той е едно от най-добрите средства за кожата ни, тъй като е богата антиоксидантна съставка в козметичните продукти, притежаваща всичко необходимо, за да промени начина, по който изглеждаме.

Разбира се, има няколко различни форми, в които можете да го откриете. Най-чистата и най-ефективна е аскорбиновата киселина. Тя обаче е и най-малко стабилна, тъй като се окислява при излагане на директна слънчева светлина, което означава, че може да причини повече вреди, отколкото ползи. Магнезиевият аскорбил фосфат и натриевият аскорбил фосфат (сложно е, не си правете труда да ги помните) са други две по-стабилни, но по-малко ефективни негови вариации. 

Редовното прилагане на продукти с витамин С стимулира производството на колагена, регулира това на меланина и премахва свободните радикали, правейки кожата по-гладка и с по-равномерен тен. Вече споменахме, че е силен антиоксидант, така че нека ви преведем това твърдение - защита на кожата от външни замърсявания, ускоряване на клетъчния обмен и по-здрава структура на кожата.

Нашата експертна бюти селекция с козметични продукти, съдържащи витамин С, притежава всичко най-важно за постигането на истински здрава и красива кожа. Добре е да имате предвид, че след като един продукт с витамина бъде отворен, той не трябва да се използва за период по-дълъг от шест месеца. Изхвърлянето също е наложително, ако цветът на продукта клони към оранжевокафяв.

Подходът в грижата за кожата при всеки е строго индивидуален, но е доказано, че витамин С може да помогне на кожата, особено ако тя е уморена, изглежда бледа и е всичко друго, но не и сияйна. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X