И вашата кожа ли не се разбира с маските?

Може да е леко раздразнена или дори да имате маскне. Какво да направите, за да се справите с проблема?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 август 2020

Макар температурите навън да предполагат възможно най-малко плат върху нас, продължаваме да носим маските си на закрити пространства, защото сме отговорни както към себе си, така и към всички останали. 

Сега е моментът да се включа с нещо лично. През последните няколко месеца, носейки маска сравнително често, по лицето ми се появиха толкова пъпки, колкото не съм имал никога през живота си до този момент. Повтарях го известно време преди да осъзная, че всъщност не правя нещо специално, за да се справя с тях.

Вече сте чували термина "маскне", който се появи и набра популярност, така че нуждата от обяснение е излишна - раздразнение на кожата, провокирано от носенето на маска. Опитахме да намерим няколко полезни съвета по пътя към чистата и сияйна кожа, която се крие зад маската. 

https://www.instagram.com/p/CCEvWDPjXc8/

Добре е да се придържаме към памучните маски. Те са удобни, дишащи и значително намаляват риска от раздразнение на кожата. Ако сте от хората с маскне и носите друг тип маска, първата стъпка, която трябва да предприемете, е да си закупите такава от памук. Моята е такава...

Кожата трябва да бъде хидратирана. Дори да имате мазна или склонна към акне кожа, тя има нужда да бъде хидратирана. Потърсете продукт с витамин C за още по-добър резултат. Направил съм и това...

Придържайте се към слънцезащитата. Маските няма как да отменят действието на продуктите със SPF. Необходим ни е такъв с фактор поне 3, има и различни варианти с антиоксиданти, съдържащи се в тях. Ще излъжа, ако кажа, че съм най-стриктният човек по отношение на слънцезащитата извън времето на плажа, така че добавям в to-do списъка.

67

Пропуснете грима. Освен ако наистина не е нужен, оставете лицето си под маската да диша, за да намалите риска от появата на пъпки или други петна. Гримът под маската може да доведе и до запушени пори, а те със сигурност са нещо, което не искаме. Е, с грима е ясно.

Измийте лицето си преди да сложите маската. В идеалния случай използвайте почистващ продукт без аромати и изплакнете добре, за да премахнете всички остатъци от него. След това добавете гореспоменатия хидратиращ крем. Прави се редовно!

Същото важи и за маската. Измивайте след всяка употреба с гореща вода и с нещо, което няма силен аромат. Сушете на естествена светлина. Не пропускам и това!

https://www.instagram.com/p/CBzv6dwFTfj/

Оказва се, че това, на което търсенето ми ме доведе, не се различава с много от традиционната ни рутина по отношение на грижата за кожата. И все пак, носете маски там, където те все още са задължителни. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA