Как да се справим със запушените пори в домашни условия

Случайно да пропускаме тези прости стъпки във вечната битка с големите и запушени пори?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 август 2020

Няма нужда от излишен увод, затова ще действаме направо. Никой не вижда порите ви по начина, по който вие ги виждате в огледалото. Истината е, че малко хора, освен тези, с които имате интимен контакт, биха могли да видят всеки един елемент от лицето ви. Простата причина това да е така, е защото те просто не се заглеждат в него.

А сега към реалния план за действие...

57

Ежедневното почистване и редовното ексфолиране са най-добрите начини за поддържане на порите. Сложете топла кърпа върху лицето си преди да го почистите. Може да го правите един-два пъти на ден, като ви съветваме да бъде в края на деня, за да може да премахнете натрупания през последните часове себум точно преди да се отправите към леглото си.

Включването на скраб във вашата skincare рутина също би могло да е от полза. Важно е да не прекалявате с ексфолирането - не повече от веднъж седмично, защото в противен случай ще стимулирате раздразнението на кожата ви, а порите ще изглеждат още по-големи, отколкото реално са.

578

Нещо, което дерматолозите препоръчваха и преди началото на пандемията - да държим ръцете си далеч от лицето. През целия ден докосваме различни повърхности с пръстите си, а след това напълно несъзнателно започваме да пипаме лицето си - навик, който е всичко друго, но не и полезен.

Не забравяйте да носите крем със слънцезащитен фактор, който да предпазва кожата от вредните UV лъчи. Те също могат да доведат до разширяване на порите, тъй като разграждат колагена и еластина в кожата и я правят по-малко стегната и сияйна, а ние искаме точно обратното.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA