Тя отслабна със 140 килограма, но битката за красиво тяло тепърва предстои

Често в медиите и блоговете виждаме щастливи истории на хора, които отслабват с десетки килограми и започват нов живот. Всичко това изглежда перфектно, но в действителност намаляването на теглото е само началото. Американката Лекси Рид отслабна със 140 килограма, но не постигна идеалното тяло. Поради загубата на тегло е останала много излишна кожа, която само един хирург може да отстрани.

Съпрузите Лекси и Дани Рид тръгват по пътя на отслабването през 2016 година. Тогава те заедно са тежали около 350 килограма, водили са заседнал начин на живот и прекарали вечерите си пред телевизора с пица и газирани напитки.

Пътят към новия живот на Лекси започва с тегло от 219 килограма, а Дани тогава тежи 127 килограма. Двойката елиминирала всички вредни храни и започнала да ходи на фитнес. Двамата разказват за успеха си в профила си в instagram, който става много популярен.

За две години Лекси успява да отслабне и да стигне до 77 килограма. Изглежда, че целта е постигната. Но в действителност това е само началото. Заради загубата на тегло, Лекси има нов проблем - излишната кожа. И е по-трудно да се отървеш от нея, отколкото от излишните килограми.

В края на октомври миналата година момичето ляга под ножа на хирурга, за да премахне три килограма от увисналата кожа на бедрата, корема и задните части. Лекси признава, че ù е било трудно да реши да се подложи на операция, особено поради шестседмичния период на рехабилитация, през който тя трябвало да се откаже от своята активност.

„Не беше лесно да взема това решение, защото това означава да се откажа от неща, които обичам толкова много - работа, обучение, личен живот и много отговорности. Но съм сигурна, че си заслужава”, споделя тя.

След операцията Лекси разбира, че е невъзможно да се движи поради болката. Момичето казва, че за първи път след операцията за нея е било трудно не само да отиде до банята, но дори да се смее и кашля.

„През първите няколко дни постоянно спях, но реших да се грижа за тялото си, защото то заслужава. Знам, че трябва да бъда силна, защото твърде много хора разчитат на мен.”

Претърпяната операция не е краят на пътя към идеалното тяло. Момичето все още има излишна кожа на шията и ръцете, която също трябва да бъде отстранена с помощта на хирург.

X