Вечеря в 17.30 часа и други правила на Жизел Бюндхен

Лидия Делирадева 07 октомври 2019

В интервю за френско издание бразилският супермодел Жизел Бюндхен откровено споделя, че преди време е възприела концепцията „тялото е храм" и благодарение на любовта и „възпитанието" на тялото си тя е започнала да се чувства много по-добре. Ето основните правила на красивата Жизел.

Ставане в 6.00

Жизел става още призори. Около 06:00 тя изпива чаша топла вода с лимонов сок, за да балансира алкалното ниво и да събуди храносмилателната си система. Следва билкова отвара и пюре от органични плодове (ягоди, малини и всичко, което е в градината ù). По-късно, около 11:00 ч., обядва с пресни плодове, яйца, авокадо, хляб без глутен и кокосово масло. През почивните дни съпругът и синът на Жизел обичат да се поглезят с овесени палачинки.

Обяд от седем съставки

80% от диетата на Жизел се състои от органични зеленчуци и пълнозърнести храни, като ориз и киноа, а също и боб с натурално кокосово масло. Бялата захар и брашното са строго забранени. Любимата обедна рецепта на Бюндхен е блюдо със седем съставки - зеле, броколи, киноа, авокадо, цвекло, сладки картофи и чери домати. Жизел и семейството ù консумират червено месо най-много веднъж месечно, по-често получавайки животинските протеини, необходими на организма, от месо на патица или пиле.

Ранна вечеря

Едно от основните правила на най-високоплатеният модел на планетата е ранната вечеря - между 17:30 и 18:00 часа. Това позволява на семейството да си легне по-рано и да даде на тялото достатъчно време да усвоява храната. Според Жизел, именно тази рутина ù е помогнала да поддържа стройната си фигура, без да губи тонуса си.

X