Джиджи Хадид на 25! Всичко, което не знаете за супермодела (ГАЛЕРИЯ)

Супермоделът е истинско олицетворение на мантрата, вдъхновена от Ариана Гранде - she wants it, she gets it.

Димитър Андонов 23 април 2020

В каквато и посока да завъртим началото на тези редове, неизбежно е да стигнем до извода, че Джиджи Хадид буквално взе на ръце котешката пътека и превзе световните модни столици. Направи го с такава увереност и безпрецедентност, оставяйки във всички усещането, че тя винаги е била точно срещу нас, просто имаше нужда някой да ѝ обърне внимание.

E, сега всички прожектори са насочени към нея. 52-те ѝ милиона последователи в Instagram следват всяка нейна крачка, модните брандове се борят тя да бъде лице на рекламните им кампании, Тейлър Суифт и Кендал Дженър са най-близките ѝ приятели, а всички останали въздишаме по нея, щом погледите ни се засекат, макар и виртуално. Красавицата днес става на 25, а GRAZIA отбелязва този повод с 25 невероятни кадъра на Джиджи от детството ѝ до последното ѝ дефиле в Милано. Междувременно, споделяме с вас онези неща, които е напълно възможно да не знаете за Джиджи. Като започнем от това, че истинското ѝ име всъщност не е Джиджи...

Рожденото име на супермодела е Йелена Нура Хадид, но още от началното училище използва Джиджи, защото е имало друга Йелена в класа и често са се получавали обърквания. "Попитах майка ми как ще ми казват накратко и тя каза Джиджи. Така си остана и занапред." Майка ѝ Йоланда, която има завидна кариера на модел зад гърба си, също е била наричана Джиджи от семейството си. Бащата на Хадид пък е палестински бежанец - факт, с който тя се гордее изключително много. "Като полупалестинка, много обогатих живота си. Мисля, че освен очевидното, като любовта към арабската храна и традициите, това, че имам такива корени, ми повлия да бъда открита и да обичам всички хора. Осъзнах, че това, че си повече от нещо, не те прави по-малко от нещо друго."

Хадид може и да подписва договор с голяма модна агенция, когато е на 17, но кариерата ѝ в индустрията започва много преди това. И ако трябва да бъдем максимално точни - когато е била на 2. Тогава един от основателите на Guess я забелязва и тя се появява в първите детски кампании на бранда. През 2012 година се завръща като лице на компанията, а няколко години по-късно получава награда за Модел на годината от British Fashion Council. В момента Джиджи е на кориците на Vogue, Allure, W Magazine, Dazed, Harper’s Bazaar и други световни издания, но самата тя казва, че ако обстоятелствата около кариерата ѝ на модел не се бяха стекли така, както си ги е представяла, сега би учила криминална психология в Нюйоркския университет. That's what we call ambition! And we love it!

X