Дженифър Лорънс се присъедини към Twitter за добра кауза

След като дълги години отказваше да се появи в интернет пространството, Дженифър Лорънс най-накрая е в Twitter.

Преди да признае (едва през 2018 г.!), че има таен акаунт в социалните мрежи, който използва, за да следва разни хора, Дженифър Лорънс напълно отричаше идеята да заяви присъствието си в интернет пространството. "Не мога да бъда в крак с имейлите, така че идеята за Twitter е толкова немислима за мен… Ако някога видите Facebook, Instagram или Twitter акаунти, които казват, че съм аз, това със сигурност не е вярно."

Това твърдение вече не е в сила, защото актрисата е на територията на Twitter. 29-годишната звезда създава официалния си акаунт @JLawrence_RepUs в началото на юни, но първият ѝ официален пост е от вчера и е посветен на борбата с расизма, която продължава на пълни обороти. Използвайки първите си 280 символа, Дженифър призовава главния прокурор Даниел Камерън да предприеме "незабавни действия, за да привлече отговорните за смъртта на Бреона Тейлър."

"В продължение на три месеца след убийството на Бреона Тейлър, жителите на Луисвил, американците от цялата страна и много хора по света призовават за справедливост", коментира Лорънс. "Не трябва да позволяваме изтриването на черни жени да продължи в Америка."

Актрисата подкрепя и организацията RepresentUs, която има за цел да набере хора с желание да спрат корупцията и политическите игри в САЩ. Успоредно с това, тя работи и над нова кампания с името Unbreaking America: Solving the Corruption Crisis, която обяснява корупцията в сегашното правителство на Америка и съветва другите как да направят промяна.

Звездата от "Игрите на глада" сподели и късометражен филм с участието на Омар Епс и Дезмънд Мийд, който обяснява как правосъдната система в Щатите непропорционално засяга чернокожите. „Близо 1 на 4 чернокожи мъже в Америка биват арестувани в определен момент от живота си", коментира Лорънс, а ние за пореден път признаваме нейното умение да улови правилния момент! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X