Призоваваме „Кендимен" oт днес, само в кината

Отдавна не сме попадали на хорър, който наистина ни кара да поглеждаме с внимание зад гърба си.

Димитър Андонов 27 август 2021

Стиска ли ви да изречете името му? От днес, 27 август, една от най-популярните и обичани икони на хорър жанра – Кендимен се завръща в кината и отново ще ни накара да тръпнем от напрежение и да избягваме огледалата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАЙДЕ ДА ПОМИСЛИМ ВЪРХУ I CARE A LOT...

Базиран на едноименната култова класика на Бърнард Роуз от 1992-ра, по мотиви от разказа "Забраненият" на Клайв Баркър, "Кендимен" ще отведе зрителите на смразяващо кръвта пътешествие, в което границите на мит, реалност и фантазия се преплитат и размиват, за да разкрият стряскаща картина на съвременното ни общество, разкъсвано от предразсъдъци и омраза.

Носителят на „Оскар" Джордан Пийл представя нов, свеж поглед към градската легенда, а режисьор на тази модерна инкарнация на култовата класика е успешната млада режисьорка Ниа ДаКоста.

Откакто се помнят обитателите на социалния жилищен комплекс „Кабрини Грийн" в Чикаго, улиците на квартала им са тероризирани от призрачната история на свръхестествен убиец с кука вместо ръка, който може да бъде призован лесно от тези, посмяли да произнесат името му пет пъти пред огледалото. Години след трагичните събития около смъртта на изучаващата градските легенди студентка Хелън Лайл и след като и последният западнал блок в Кабрини е разрушен, художникът Антъни МакКой (Яя Абдул-Матийн II, "Пазителите") и приятелката му – директорът на галерия Бриана Картрайт (Тейона Парис, "Ако Бийл Стрийт можеше да говори") се местят в луксозно жилище в квартала, променен до неузнаваемост и вече населяван от предприемчиви и преуспели млади хора.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ "ТИТАНИК" И НАЙ-СКЪПОПЛАТЕНАТА ПРОДУКЦИЯ НА NETFLIX?

Кариерата на Антъни като художник започва да запада, но случайна среща със стар обитател на „Кабрини Грийн" (Колман Доминго, "Еуфория") го запознава с трагичното и ужасяващо естество на истинската история зад Кендимен. Твърдо решен да запази статута си на арт сцената в Чикаго, Антъни започва да изследва случая, ползвайки мрачните подробности като вдъхновение за картините му, без да подозира, че отваря врата към сложно минало, което ще отприщи нова вълна насилие и ще промени съдбата му завинаги.

Ако ви стиска, "Кендимен" ще ви очаква в кината от 27 август.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X