Меган Маркъл е получавала реални заплахи за убийство

Животът на херцогинята на Съсекс в Лондон не е бил точно приказка.

Гергана Димитрова 30 ноември 2022

Меган Маркъл е била изправена пред „отвратителни и много реални" заплахи в Обединеното кралство, казва бивш ръководител на антитерористичната служба.

В интервю, Нийл Басу, който е служил като най-старши офицер в звеното за борба с тероризма в столичната полиция и е отговарял за защитата на кралството каза, че е имало истински риск за живота на херцогинята на Съсекс, докато е живяла в Обединеното кралство.

Той разкри тревожните факти след като подаде оставката си на 54-години след 30 години служба. През това време е спечелил полицейския медал на кралицата за отлична работа и е влязъл в длъжност през март 2018 г. - два месеца преди Меган и принц Хари да се бракуват.

„Вие отговаряхте за кралската защита. Как бихте характеризирали заплахите, които Меган и Хари са получили?" попита журналистката Кати Нюман в бърз клип, споделен в Twitter.

„Отвратително и много реално", отговори Басу, наричайки тероризма „бързо нарастващата заплаха" за страната.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ И МЕГАН СА ГОТОВИ С ДОКУМЕНТАЛНИЯ СИ ФИЛМ

„Имаше ли много сериозни, истински заплахи срещу Меган?", попита Нюман.

„Абсолютно, и ако бяхте видели нещата, които бяха написани и ги получавахте… видът реторика, който беше онлайн... ако знаете това, което знам аз, щяхте да се чувствате под заплаха през цялото време", отговори той.

На въпрос дали животът на херцогинята на Съсекс е бил наистина заплашен повече от веднъж, Нийл даде плашещ отговор.

„Абсолютно. Имахме екипи, които разследваха. Хората бяха преследвани за тези заплахи", каза той.

Твърденията на висшия офицер са сходни с предишните коментари на принц Хари, че той не се чувства в безопасност с новото си семейство в Обединеното кралство на фона на продължаващите съдебни дела да получат полицейска защита, докато са в САЩ.

Съдебното решение от февруари 2020 г. премахна правото на принца на полицейска охрана в Обединеното кралство, след като той и Меган обявиха, че ще се оттеглят от кралските си задължения през януари 2020 г.

X