Шанън Дохърти с разтърсваща изповед за рака

Актрисата със сетни сили се бори да оцелее.

Ася Иванова 08 юни 2023

Фотография: Profimedia; Instagram/@shannondoherty

Шанън Дохърти разкри разтърсващи подробности за дългогодишната й борба с рака. 

Актрисата сподели сърцераздирателно видео в социалните медии, с което въведе феновете си отблизо в една от нейните лечебни сесии. Тя разкрива, че има нови неща около борбата й с рака. Звездата от "Бевърли Хилс, 90210", която разкри, че има рак в 4 стадий преди три години, сега споделя, че ракът й е метастазирал в мозъка.

"На 5 януари скенерът показа, че имам метастази в мозъка. Вчерашното видео показва процеса на поставяне на маската, която носите по време на облъчване на мозъка. На 12 януари се проведе първият кръг на химиотерапията."

Дохърти обяснява, че нейният "страх е очевиден", добавяйки: "Аз съм изключително клаустрофобична и в живота ми се случиха много неща. Щастлива съм, тъй като имам страхотни лекари като д-р Амин Мирахди и невероятните техници в Медицински център Сидър-Синай. Но този страх… Сътресенията... времето за всичко това… Ето как може да изглежда ракът."

Емоционалният пост на 52-годишната актриса беше посрещнат с подкрепа и любов от нейни приятели. Нейната колежка Сара Мишел Гелар написа: "Ти си воин". Междувременно Селма Блеър, която пък от своя страна се бори с множествената склероза, написа: "Това е много. Това е много за поемане, отново."

Битката на Дохърти с рака започна преди близо десетилетие. Тя бе диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г. Две години по-късно тя съобщи щастливата новина, че е в ремисия. За съжаление, ракът се завърна и през 2020 г. Шанън обяви, че той е бил класифициран в стадий 4.

"Това е горчив хап за преглъщане по много начини", каза тя пред ABC News тогава. "Определено има дни, в които си казвам "Защо аз?" И тогава си казвам: "Е, защо не аз? Кой друг? Кой друг освен мен заслужава това?" Никой от нас не го прави. Бих казала, че първата ми реакция винаги е загриженост за това как ще кажа на майка ми, съпруга ми", сподели тогава актрисата. Нейното семейство до последно бе с нея, когато преди месеци Дохърти изненадващо обяви раздялата със съпруга си. 

След новината за раздялата актрисата сподели загадъчен цитат в своя Instagram, който гласеше: "Единствените хора, които заслужават да бъдат в живота ви, са тези, които се отнасят към вас с любов, доброта и пълно уважение."

X