Любовен скандал разтърси испанския кралски двор

Кралица Летисия бе набедена в любовна афера със зет си.

Ася Иванова 05 декември 2023

Фотография: Profimedia

Испанското кралско семейство бе разтърсено от скандални разкрития за тайна афера на кралица Летисия.

53-годишният Хайме Дел Бурго обяснява, че е имал връзка с Летисия, преди той да се ожени за нейната сестра Телма. В този период обаче, тя вече е била омъжена за Крал Фелипе. Като доказателство, мъжът споделя непоказвана досега нейна снимка и любовно съобщение към нея. На кадъра Летисия се снима в огледалото по време на една от бременностите си. Тя носи черна пашмина, за която Хайме твърди, че е негова. "Любов. Нося твоята пашмина. Все едно те чувствам до себе си. Тя се грижи за мен. Защитава ме. Броя часовете, докато се видим отново. Обичам те", пише Летисия.

Скандалните разкритията са поместени в книга, посветена на испанската кралица. Дел Бурго споделя, че дори е мислил да предожи брак на Летисия, но тя му съобщила, че има връзка с Фелипе и възнамерява да се омъжи за него. Хайме не само й помага за предбрачния договор, но и плаща разходите на семейството й за сватбата с бъдещия крал на Испания.

Въпреки сватбата през 2004 г., Летисия и Хайме продължават да се срещат романтично. А той запазва "снимки, видеоклипове, мобилни телефони" и текстови съобщения като доказателства.

От Двореца категорично отричат да има нещо вярно в твърденията на Дел Буро.

X