Mamma Mia, удоволствие е да слушаш Claydee

Не, не, не. Далеч нямам предвид само от екрана с поредния му хит, който е номер 1.

Фотография: Down2Earth/Вирджиния Рекърдс

"Hey Ma" е съпровождала почивката ви на някой екзотичен гръцки остров. "Dame Dame" се е превръщала в повод за горещи изяви на дансинга. "Loquita" ви е била фаворит. "Detente" сте чували милиони пъти във всевъзможни TikTok интерпретации. Мога да продължавам така с всяка песен от дискографията на Claydee, но няма смисъл, защото логиката е, както обичам да казвам, очеизвадна. Неговите парчета задължително се превръщат в хитове, а още по-задължително ни карат просто да искаме луд купон. Единственото, което Claydee обаче иска, е музиката да обединява хората. С нова колаборация, истории за живота и с типичната за себе си слънчева откровеност, някак е просто удоволствие да чуем всичко, което самият той има да ни разкаже. Затова ще го направим.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: COYOT БЯГА КАТО КОЙОТ, НО Е ИСТИНСКИ ЧОВЕК

Лятото e близо, така че очакваме нов хит от теб съвсем скоро...

Лятото наистина е близо и съм много щастлив да обявя, че предстоящият ми сингъл "Mamma Mia" е колаборация с ALMA. Парчето излиза съвсем скоро, в момента сме в процес на заснемане на музикалното видео. Много се вълнувам да го чуете и видите.

Казвам това, защото всеки път, когато пуснеш нова песен, тя се качва на върховете на класациите за нула време. Как го правиш?

Когато отивам в студиото и пиша музика, винаги работя върху проекти, които наистина ми харесват. Никога не издавам песни, за да издам „нещо". Работим върху безброй тракове и от време на време измисляме нещо, което се откроява. Ако аз и моят екип смятаме, че дадена песен е специална, тогава и всички фенове ще я почувстват така. Важно е да отделите времето, от което се нуждаете, за да постигнете перфектния резултат и наистина да обърнете внимание на детайлите, защото никога не може да се върнете обратно.

Това ли искаш от твоята работа?

Искам щом погледна назад, дори след много години, все още да се чувствам горд с музиката си. Да знам, че съм свършил най-добрата възможна работа.

Наясно съм, че няма такова нещо като универсален ключ към успеха, но какъв е твоят?

Чувството. Това е единственият начин, по който мога да го опиша. Чувството, че разполагам с нещо добро, ръководи творчеството ми. Винаги знам, че ако просто натисна още малко, стигам до точка, в която се чувствам окей, така че се доверявам на инстинктите си.

Имаше ли някакви очаквания към музикалната индустрия, преди да навлезеш в нея?

Не, не мога да кажа, че първоначално имах някакви конкретни очаквания, тъй като музиката започна изцяло като хоби за мен. Никога не съм мислил, че това ще бъде кариерата ми. До ден днешен все още не я третирам като моя работа. Дори избягвах да бъда погълнат от този огромен и необичаен свят, но опитът и времето ми помогнаха да науча тънкостите.

Какви са те?

Влизайки в музикалния бизнес, хората бързо разбират, че не всичко е толкова бляскаво, колкото изглежда. Има много конкуренция, доста политика, но ако това, което правиш, докосва хората, то не може да бъде скрито или игнорирано за дълго. В един момент ще намери своя път. За мен е важно да правя това, което обичам. Докато хората го слушат и ме подкрепят, ще продължавам.

Колко дълго може да е това?

Истината е, че все още съм пълен с идеи и се чувствам вдъхновен да продължа. Музиката съществува в мен. Докато е там, мисля, че ще творя още много дълго време.

Поставяш ли си цели или обичаш да се движиш по течението?

Когато става въпрос за правенето на музика, избирам да се движа по течението. Но всяка година се опитвам да преодолея и надградя миналото си Аз, поставям си цели и се старая да предскажа какво би могло да бъде следващото голямо предизвикателство.

След като постигнеш въпросните цели, чувстваш ли се удовлетворен? Или искаш още? Хората винаги искаме още и още.

Мисля, че е в човешката природа винаги да искаш повече, след като постигнеш дадена цел. Този цикъл никога не свършва. За мен смисълът на всяка песен, видеоклип и концерт е да обединява хората, по един или друг начин. Харесва ми, че имам възможността да го правя чрез работата си. Това е нещо, от което винаги ще искам все повече и повече.

Знам, че си бил танцьор в миналото. Танцуваш ли още или само в случай че работата ти го изисква?

Преди бях професионален танцьор и всъщност имам собствена танцова школа. Но, не, тези дни не танцувам толкова много, колкото преди. Напоследък най-вече покрай снимките за видеа.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АЛО, DARA Е НА ТЕЛЕФОНА

Спомена, че в момента подготвяте това за парчето ви с ALMA.

ALMA е много талантлива млада изпълнителка и гласът ѝ в песента наистина я издига до нови висоти. С нея сме работили по други проекти през последните няколко години, но когато решихме да издадем „Mamma Mia", осъзнахме, че тя притежава перфектния глас за парчето. Първоначално имахме различни версии с няколко изпълнители, но когато чухме нея, знаехме, че сме намерили това, което търсим. Вълнувам се.

Какво би могло да те накара да кажеш "Mamma Mia"?

"Mamma Mia" всъщност е фраза, която използвам, когато нещо ме впечатли, изненада, шокира. Нещо, което не може да остане незабелязано. Всъщност малко като тази песен.

Значи това ще бъде и нашата реакция?

Определено е парче, което е закачливо, красиво и лесно за запомняне. Дава ти приятно и щастливо усещане, а припевът те изпълва с надежда и специална енергия. Надявам се, че това ще бъде почувствано от публиката и в крайна сметка песента ще има дълготрайно и въздействащо присъствие.

X