Перфектният обяд: Сьомга с лимон и пресни подправки

Кой може да устои на тази рецепта? Със сигурност не и ние!

Димитър Андонов 02 февруари 2020

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 1 кг. филе от сьомга / 50 г. морска сол / прясна мащерка / 1 с.л. ситно нарязан копър / 100 гр. масло / сокът на 1 пресен лимон / 4 с. л. зехтин / 100 мл. джин

КАК ДА ПРИГОТВИМ? Извадете сьомгата от хладилника поне 30 минути преди да започнете с готвенето, за да може да достигне стайна температура. Предварително загрейте фурната до 160°C.  Изплакнете сьомгата и я подсушете с кухненска хартия. Разтопете маслото и го нанесете по всички страни на филето. Смесете сока от лимона с джина и полейте рибата, а след това добавете морската сол, зехтина и прясната мащерка. Покрийте плътно с фолио и печете за около 20 минути. Извадете рибата от фурната, махнете фолиото, поръсете с копър и върнете за още 10 минути. Сервирайте с гарнитура от печени картофи и чеснов сос.

Вкусно, здравословно и истински впечатляващо ястие, което може да задоволи и най-непретенциозния вкус!

X