Френски макарони с бял шоколад и домашно сладко

Това е рецептата за наистина, наистина много сладък следобед.

Гергана Димитрова 18 февруари 2023

Френските макарони са онази малка, но много сладка хапка, за която всеки мечтае от време на време. Особено в студените следобеди, в които имаме нужда нещо да оправи настроението ни.

Всички знаем, че това е една тридиционно френска рецепта, но знаехте ли, че през 16-ти век макароните най-вероятно са донесени във Франция от Италия. Там те са се правили във венециански манастири.

Въпреки това, на французите е заслугата десертът да стане толкова известен и като цяло сладкарството да добие такива мащаби.

Представяме ви една рецепта за френски макарони с домашно сладко и бял шоколад, която няма да ви остави безпристрастни.

За да ви се получат макароните единственото условие е да си познавате много добре фурната, за да не се начупят от прекалената горещина.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За макароните:

• 200 г. пудра захар • 110 г. бадемово брашно • 4 бр. яйца • 40 г. захар • 2 ч.л. какао на прах • 2 ч.л. домашмо сладко по избор • хранителна боя по избор - няколко капки

За ганаша:

• 1 ч.ч. бял шоколад • 100 г. сладкарска сметана

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ ОТ КОЗУНАЧЕНО ТЕСТО

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За макароните:

1. В купа разбърквате захарта и бадемовото брашно.

2. След това в друга купа разчупвате белтъците, разбивате ги и постепенно добавяте захарта. Важно е белтъците да са разбити на сняг.

3. Смесвате двете смеси и пак разбърквате на ниска степен.

4. Добавяте какаото на прах, домашното сладко, боята и разбърквате на ниска степен до хомогенна смес.

5. В тава слагате хартия за печене, на която поставяте малки топченца от сместа с помощта на шприц.

6. Оставяте ги във предварително загрятата фурна на 150 °C за около 20 минути.

За ганаша:

1. В купа сипвате течен бял шоколад в сгорещената сметана и разбърквате.

2. След като френските макарони са готови, слагате малко от ганаша между два макарона и ги слепвате.

 Да ви е сладко!

Фотография: Pexels.com

X