Да уловиш есента по най-красивия начин!

Направихме го с най-новия смартфон Xiaomi 12 T Pro и беше МЕГА.

Димитрина Иванова 20 октомври 2022

Едва ли има по-красив начин да се насладим на есента от едно кратко (а защо не и дълго) бягство в планината. Там, където цветовете ѝ са още по-приказни и наситени. Там, където „всяко листо носи щастие за мен, шепнещо от есенното дърво", както пише Емили Бронте. Там, където не можеш да се раздърдиш дори и на дъжда и просто го оставяш да оставя нежни следи по дрехите. Вълнуваща е есента и още по-вълнуваща я направиха от екипа на Xiaomi, които ни подариха точно това бягство сред тишината на Бели Искър, където не само изживяхме своите мега моменти, но и ги запечатахме с най-новия смартфон Xiaomi 12 T Pro.

Именно там сред високите дървета, шумолящата река и дървените мостове на екопътеката се оставихме в ръцете на професионалния фотограф Антон Дангов който ни напътстваше не само да уловим всеки момент, но и да го направим по най-добрия начин с всички предимства на смартфона. И двата модела от серията - Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro - разполагат с камери от професионален клас, които предлагат изключително изживяване при снимане, независимо дали ще изберем да го направим с основната 108MP, ултраширокоъгълната 8МР или с макро камерата, която е 2МР. В настройките пък се крият още детайли и ефекти, които могат да направят всеки кадър наистина wow.

Но както ни каза и Антон Дангов най-важно е да си изберем конкретен обект, който ще прикове вниманието и ще направи снимката по-запомняща се. Дори и ако това е едно изящно листо в ръцете ни. Да, малките неща правят цялостната картинка смислена и красива. Май за всичко важи, нали.

Xiaomi 12T Pro пък се отличава и с 200МР система за изображения – първият сензор от този вид в продукт на бранда, който осигурява превъзходни кадри с висока яснота, заснети дори в условия на слаба светлина. Именно в тази впечатляваща нощна фотография и бързо фокусиране независимо от условията и светлината се убедихме, връщайки се по-късно в гората за една неочаквана нощна разходка. Това беше от онзи мега моменти, които дават перфектния завършек на деня.

Телефонът обаче предлага и редица функции като Xiaomi ProCut, Pro Focus, Ultra Burst, Low Light и заснемане на видео в 8К резолюция, което пък тествахме, заснемайки кратки филмчета в уютния хотел Cota 1110. И, да, имаха си сценарий, сюжет и дори актьорска игра. Истинско 8К изживяване, което ни извади от зоната ни на комфорт, но пък заради смеха и крайния резултат след това толкова си заслужаваше.

Оборудван с най-добрия процесор и с мега батерия, която се зарежда много бързо, техническите предимства на Xiaomi 12T Pro несъмнено са много и няма как да изброим всички, но чисто по женски знаете, че ние се впечатляваме най-вече от външния вид на техниката, която си купуваме. И въпреки че моделът се предлага в Black, Silver и Blue, ние със сигурност харесахме синия, който освен всичко друго има минималистичен дизайн и удобно се настанява в ръцете ни, за да се наслаждаваме на страхотния CrystalRes AMOLED дисплей с резолюция 1220p и над 68 милиарда цвята, които балансират яснотата и детайлите. В настройките ще откриете и функцията Adaptive Reading, която намалява количеството на излъчваната синя светлина, за да подобри комфорта на очите. Все пак знаем колко време прекарваме пред смартфоните си.

По време на официалното представяне на серията Xiaomi 12T, успяхме да се докоснем и до другите им три новости – таблета Redmi Pad, стилната смарт гривна Xiaomi Smart Band 7 Pro, както и слушалките Redmi Buds 4 Pro. Дали имаме вече идеи за коледни подаръци на близките ни хора? О, да, със сигурност!

X