Every shot iconic? Да, с новата серия Xiaomi Redmi Note 13

Тя е елегантна, цветна, модерна и вече ни подарява незабравими кадри и изживявания!

Димитрина Иванова 02 февруари 2024

Фотография: личен архив (част от кадрите са заснети с Redmi Note 13 Pro 5G)

Едно от любимите ми неща по време на пътуване, е да си взимам чужди модни списания. От една страна, заради работата ми, а от друга – защото все още изпитвам истинско удоволствие да се наслаждавам на красиви фотосесии именно на хартия. Всички го знаем онова клише, че традициите не са това, която бяха, затова пък е толкова хубаво да ги има. Хубаво е обаче, когато дигиталният свят, в който пребиваваме през голяма част от времето си, ни предизвиква да излизаме извън зоната си на комфорт, да споделяме повече от личния си свят и да надграждаме умения. Особено по отношение на кадрите, с които запечатваме дори и сутрешното си кафе. Но ако не сме го снимали, все едно не се е случило, нали.

Затова и когато се озовах в MINA - Museum of Immersive New Art в Букурещ, ми се искаше да уловя всеки миг от събитието на Xiaomi, което ни потопи в магията на новата серия Redmi Note 13. Едва ли имаше по-подходящо пространство от това, в което изложбите се представят чрез дигитална визуализация, за да се докоснем до цели нови пет смартфона - Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13. Едно от нещата, които харесвам в моделите на Xiaomi е, че от марката експериментират смело с цветовете на самите телефони и освен класическите черно и бяло, се открояват нюансите на лилаво, синьо и зелено. Толкова елегантни и толкова шик. И вече си представям поне един от тях, който ще се впише перфектно в новия ми пролетен гардероб.

Да, Redmi Note 13 Pro 5G в любимото ми лавандулово лилаво беше моят съюзник по време на пътуването ми до Букурещ и успях да се убедя колко усъвършенствана е системата от камери, която се поддържа от голям 1/1,4-инчов сензор и подобрена обработка на изображенията, което гарантира изумително качество дори при слаба светлина. Pro моделите разполагат с 200-мегапикселова камера със свръхвисока резолюция и оптична стабилизация на изображението (OIS), а при 2-кратното и 4-кратното увеличение на кадъра не се губи качеството на детайлите. Нещо, което на мен ми е важно, когато съм на концерт, защото аз съм от онези фенове, които някои определят за досадни, но снимам, много – и фото, и аудио.

Така че Redmi Note 13 Pro 5G дава тази възможност за детайлни близки планове от разстояние и фокусиране върху отделни хора в тълпата. В същото време изключително голямата бленда f/1,65 и пиксела Tetra2 (усъвършенствана технология за комбиниране на пикселите) осигурява ясни снимки дори при лошо осветление, а обективът 7P с ALD (Atomic Layer Deposition) процес намалява отблясъците и остатъчни образи в снимките. Със сигурност нямам търпение за следващия концерт на живо и знам, че аз ще имам най-добрите кадри, към които ще добавя #everyshoticonic. Точно като тези, които заснех в Cărturești Carusel – една от най-красивите книжарници не само в Букурещ, но и в Европа. И ако трябва да посоча поне един instagrammable spot в този град, то е именно този дом на книгите, в който книгохоликът в мен съвсем открито ликуваше.

В същото време базовите модели Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13  притежават 108MP основна камера с 3-кратно увеличение, която също запазва качеството и осигурява невероятни изображения с по-фини детайли. И двата смартфона се предлагат с богат избор от filmCamera филтри, с които персонализирането на снимките става супер лесно и приятно и няма нужда да използваме допълнителни приложения за обработка.

Плавното плъзгане на екрана без забавяне при всяко устройство от серията Redmi Note 13 се случва благодарение на 120Hz AdaptiveSync честота на опресняване, което прави изживяванията при гледане по-ясни и по-приятни. Докато AMOLED  дисплеят осигурява кристално ясна картина, то технологията Corning® Gorilla® Glass Victus® го прави по-устойчив при изпускане и надраскване. При пътуване или по-динамичен ден имаме нужда и от издръжлива батерия, затова новите модели са с усъвършенствани процеси за подобрена производителност. За по-малко от 20 минути смартфонът пък е напълно зареден. Така няма да пропускаме мигове, които искаме веднага да споделим в социалните си мрежи. Още един концерт, още една книга, още едно пътуване.

На събитието в Букурещ се докоснахме и до новия многофункционален Redmi Watch 4, който е с много по-голям дисплей от предишните модели. Освен че е по-елегантен и каишките лесно се сменят (а изборът тук отново е страхотен като цветове), той е с подобрен сензор за по-добра точност на мониторинга на сърдечния ритъм и кислорода в кръвта. Перфектно за хипохондрици като мен. Но и за спортуващите, защото предлага над 150 спортни режима.

Но какво би била една серия без любимите ми слушалки, а този път и двата модела са разкошни - Redmi Buds 5 Pro и Redmi Buds 5. Освен че се предлагат в същото онова нежно лилаво, най-после имам онова желано усещане за аудио преживяване с музиката или както казват от Xiaomi – чувам само онова, което искам и по-малко от това, което не искам. Наистина изолират много добре страничния шум и разговорите през тях са по-добри (нещо, което ми липсваше досега). И тъй като стана традиция (казах ви, че има нещо хубаво в тях) да определям саундтрака си от всяко пътуване, то този път това е A Sky Full of Stars на Coldplay с цялата магия на музиката, които тази песен носи. Емблематична, като кадрите които тепърва ще запечатвам.

 

X