4 Instagram акаунта, от Острова с любов

Влюбени сме в романтично-мъгливите пейзажи, най-често заради кадрите от тези профили.

Невена Дякова 15 юни 2022

В западната част на глобуса думата провинция не носи негативни оттенъци. Напротив, тя е равнозначна на спокойствие, така модерния в последните години "бавен живот", на здравословния микс между модерността и най-доброто от миналото, което все още вирее в някои откъснати от динамиката и шума на мегаполисите кътчета на Острова. Базирани или пътуващи в тези райони, представящи уюта по британски в интериори, които далеч не следват така актуалния минимализъм, избраните от GRAZIA четири профила са нашият остров на естетическо спасение, когато имаме нужда от много зелено, романтична мъглявина, малки спретнати къщурки и чаша следобеден английски чай.

@theslowtraveler

Всички мечтаем за кариерната трансформация на Каролин Стрич, която допреди няколко години е типичен служител в офис с работно време от 9 до 5. Вечерен курс по фотография е преломният момент за нея, след който решава да напусне работа и да пътува в рамките на 2 години. Индонезия и Южна Америка са местата, от които създава първите си кадри, дали летящ старт на профила, с който добива известност сред близо милион последователи в социалната мрежа. Колкото и оригинално да звучи обаче, Каролин обяснява името на @theslowtraveler не с целенасочен стремеж към поетичност, а с "мързела", който с приятеля й често проявяват, когато обикалят една дестинация. Не се задържат там умишлено, а просто се отдават на лежерно изследване на терена, без да се съобразяват с фиксирани графици и строги правила при пътуване. Любител на книгите, индивидуалната обработка на кадъра, голдън ретрийвърите, Каролин харесва светлите фотографии, в които преобладават пастелни тонове. Огледалото, което често отразява прилива на морето, и "рамкираните" от прозорец пейзажи отдавна са нейна запазена марка в Instagram.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ПОЛЪХ В СЪРЦЕТО НА ОКЕАНА

@monalogue

Мона, или Рамона, както е пълното й име, е може би съвременната британска версия на Бел от "Красавицата и Звяра". Ненавършила 30, но с близо половин милион последователи в Instagram, русата чаровница от Съмърсет, която определя себе си като скромен интроверт, живее в британската провинция с гимназиалната си любов Арън и двете им кучета порода бял шпиц. Мона отдавна е сбъднала мечтата ни за красива селска идилия в дома, който реставрира с половинката си и в който се е отдала на активно земеделие. Ябълките, с които приготвя живописните пайове от рийлсовете си в Instagram, и цветята, с които стилизира масата в градината, са собствено производство. В двора на Мона е пълно с минзухари и розови храстчета, зеленчуци и плодни дръвчета, оранжерия и за капак 3 много задружни гъски. От емо тийнейджър до любителка на бавния живот и винтидж роклите, Мона забавлява огромната си аудитория в социалните мрежи с откровени разкази за живота на по-бавен ритъм, в който обаче не липсват любов, топлина и хармония.

@whatstacydid

Базирана в Дарбишър – познавате този район от вечната класика на Джейн Остин "Гордост и предразсъдъци", Стейси е инфлуенсърът с мисия да споделя с аудиторията си красотата на света, който я заобикаля. В нейния личен най-важните фигури са партньорът й Питър, тригодишната им дъщеря Хейди и двете котета Ди-Ди и Блубел. Фотограф по професия и травъл блогър по призвание, Стейси е един от най-красивите и съдържателни като препоръки източници на идеи за "луксозна, но достъпна" уикенд ваканция в британската провинция. В кадрите й често ще отсядате в запазили духа на времето, в което са строени, гостоприемници, чаровни старинни къщи и ще опознавате идилията на Острова, без дори да се налага да пътувате през Ламанша.

@ahometomakeyousmile

Сара няма да ви поведе на поход из британската провинция, а домът й ще ви накара да останете на "закрити врата" по-дълго. Защото той е нищо повече от събирателна на колоритния уют с винтидж нотки в модерна интерпретация. Профилът на Сара @ahometomakeyousmile наистина усмихва последователите си… а прозорецът на дневната й, превърнал се в гръбнака на най-успешните й рийлсове, е перфектен фон за домашна медитация. Смяна на сезоните, две очарователно релаксиращи кученца порода Кинг Чарлс, много книги, декоративни вещи и възглавници превръщат дневната на Сара в истински бестселър сред всички интериорни публикации в социалната мрежа Instagram. Умерен максималист, който умело миксира ярки цветове с пастелни тонове в реновирането на викторианския си дом, Сара ще се превърне в учител, вдъхновение и гид за хората, които искат да превърнат личното си пространство в убежище на меката светлина, пъстрите десени и умело аранжираните във вази сезонни цветя.

X