Всичко, което трябва да знаем за оформящото бельо

Сигурни сме, че имате не един въпрос относно този магически метод за оформяне на тялото.

Гергана Димитрова 13 февруари 2023

Оформящото бельо е тайното оръжие за постигане на мечтания силует. Важно е обаче да знаете какво да очаквате от него. То изглажда леките недостатъци и красиво оформя силуета. Ще го оцените най-вече под плътно прилепнали дрехи, както и под светло, бяло и дори прозрачно облекло.

С Astratex ще разгледаме основните видове стягащо бельо и техните предимства. Ще ви посъветваме и как да изберете подходящ модел за вас.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ОФОРМЯЩОТО БЕЛЬО?

Оформящото бельо има много предимства, но и много митове, като някои от тях са:

Стягащото бельо е скучно и грозно - въпреки общоприетите очаквания, този тип бельо може да изглежда страхотно и определено не е скучно. Моделите са украсени с дантела, прозрачен тюл или сатенени детайли.

Оформящото бельо е само за пищни форми - всъщност, това отдавна не е така. Подходящо е за всички размери, тъй като има не само стягащи функции, но също така може да изглади линията на силуета под всяка впита рокля.

Стягащото бельо не е удобно - точно обратното. Днешните модели са изключително комфортни и със сигурност няма да ви стягат както старовремските корсети, които са задушавали аристократичните дами.

ОСНОВНИ ВИДОВЕ СТЯГАЩО БЕЛЬО

На пазара ще откриете бельо с три степени на оформяне според вашите нужди - лека, средна и висока. 

Моделите с лека степен на оформяне изчистват дребните несъвършенства и могат да бъдат носени през целия ден, тъй като са много деликатни и нежни към тялото.

Екипът на Astratex съветва: Използвайте бежови оформящи шорти с лека степен за опора. Те ще останат невидими под тоалета ви, като в същото време ще предотвратят неприятното триене на бедрата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 ИДЕИ ЗА ДОМАШНО ОБЛЕКЛО, В КОЕТО ДА БЛЕСТИТЕ

Средно стягащите продукти укрепват и изглаждат контурите на тялото. Те са подходящи за няколкочасово носене, тъй като пристягат и оформят по-силно. Съветваме ви да ги използвате само за определени поводи, а не за целодневно  носене.

Екипът на Astratex съветва: Носете оформящо бельо с по-висока степен на стягане само по няколко часа на ден и не повече от 2 дни в седмицата.

Стягащото бельо с висока степен на опора може да ви втали визуално с до два размера. За съжаление, тези му магически свойства могат да бъдат използвани само при специални поводи и то за няколко часа. Въпреки, че то ще бъде удобно по време на носене, не съветваме дамите да носят силно стягащи модели за дълго, защото това ще доведе до силно напрежение в мускулите на тялото.

ОФОРМЯЩО БЕЛЬО СПОРЕД ЗОНАТА, КОЯТО ИСКАТЕ ДА ВТАЛИТЕ

Всеки реномиран онлайн магазин трябва да предлага информация относно стягащите качества на предлаганите продукти, а консултантите във физическите магазини задължително трябва да ви предоставят желаната информация за ефекта на продукта, който предлагат.

Стягащото дамско боди, например, ще ви помогне при оформянето на корема и ханша, докато стягащите шорти ще вталят само ханша и бедрата. Стягащите дамски клинове, пък, ще се погрижат за задните части, бедрата и цялостния вид на краката ви. Бикините с висока талия ще отслабят ханша и талията ви.

СТЯГАЩОТО БЕЛЬО НЕ Е САМО ЗА ЖЕНИТЕ

Днес на пазара има и модели за мъжкия гардероб. Мъжкото оформящо бельо се съобразява с анатомията на джентълменското тяло, като визуално отслабва, изглажда недостатъците и оформя проблемните зони.

Мъжете предпочитат да го носят под ризи, но също и под тениски и пуловери. Сред най-популярните мъжки стягащи модели са стягащите тениски, потници, боксерки с по-висока талия, както и стягащите колани.

X