Oh La La Париж! Какво ни предложиха Chloе и Givenchy

Дефилетата продължават, а ние ви показваме най-интересното от Седмица на модата.

Ася Иванова 29 септември 2023

Фотография: Profimedia

Днес отново отправяме поглед към модните подиуми в Париж и ви представяме поредната порция дефилета и зашеметяващи презентации по време на Седмица на модата.

Както обикновено, Chloé добавя нотка бохемски шик, възхвалявайки индивидуалността и еманципацията на жените. С тази колекция, след три години служба, дизайнерката Габриела Хърст се оттегли от поста творчески директор на марката. Все още не е ясно кой ще е нейният наследник. Тя разби очаканията за мрачно сбогуване и заложи на цветните краски за моделите, които е сътворила. Тя бе избрала и оживените ритми на самбата, на която дефилираха моделите.

По време на дефилето можеше да бъдат видяни бяла рокля с едно рамо, надиплена на поредица от платнени вълни, зискани силуети, геометрични гънки и сюрреалистични тръбести форми. Що се отнася до цветовете, Хърст се насочи към актуална монохромна палитра, прониквайки в естетиката на Chloé с изблици на жълто-оранжево, коралово и сребърно.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ПОГЛЕДИ СА ПРИКОВАНИ КЪМ СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ

Eмблематичната френска марка с престижно наследство Givenchy се завърна към корените си, претворявайки дамски костюми и изискани вечерни рокли в нов прочит. Разбира се, перфектната кройка и красив силует отново са на почит. Колекцията бе открита с тоалет от две части в сиво с пола със средна дължина, последван с феерична и прозрачна рокля. И тук цветовете тържествуваха. Бледожълто, лилаво, зелено напомнят, че са цветовете на пролетта. Впечатление правеха асиметричните поли, придаващи "фънк" излъчване на официалните костюми. А моделите бяха комбинирани с високи токове и чорапи до коляното.

X