Има как да се справите с проблемната текстура на кожата

Разрешаването на потенциалния проблем предполага последователност и отговорно изпълнение.

Димитър Андонов 17 април 2022

Знаете ли каква е текстурата на кожата ви? Има ли подутини, разширени пори, груби петна, зачервяване, неравномерен тен? Все неща, които ви отдалечават от нейния перфектен външен вид.

Може би е време да пробвате някое от решенията на проблема...

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТЯХНО ВЕЛИЧЕСТВО, ЛЮБИМИТЕ НИ ПРОЛЕТНИ ПАРФЮМИ

Ексфолирайте с гликолова киселина. Прекомереното ексфолиране може да причини дразнене и изсушаване, което пък предизвиква появата на още по-груби петна, така че бъдете внимателни и потърсете 10-процентов серум, за да поддържате оптималната структура.

Добавете ретиноид в рутината си. Чували сте, че много хора говорят за него, но истината е, че той ускорява клетъчния оборот, който гарантира по-гладка и блестяща кожа. Включете го постепенно в рутината си като слагате продукт с големината на грахово зърно върху чиста овлажнена кожа веднъж в седмицата.

Носете слънцезащита. Без значение дали навън вали дъжд, сняг или слънцето грее толкова ярко, че не виждате сантиметри напред. UV лъчите допринасят за неравномерната текстура на кожата, така че се погрижете да имате варианти със SPF поне 30.

Почиствайте и овлажнявайте. Правете го два пъти дневно - сутрин и вечер, веднага след излизането от душа. Ако забележите, че даден продукт не се отразява добре на кожата ви, прекратете употребата му веднага.

Има още доста потенциални фактори, които предизвикват хиперпигментация, акне и неравности по кожата, но най-добрият и единствен реален начин да разберете какво се случва е като се консултирате с дерматолог.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X