А вие знаехте ли, че трябва да носите продукти със SPF вкъщи?

Не обичаме да ви "изненадваме" с лоши новини, но тази определено трябваше да я споделим.

Окей, няма нужда да се лъжем. Работейки от вкъщи, предизвикателствата, пред които сме изправени, не са никак малко. Първо, идва нуждата от мотивация, след това волята да се измъкнем от леглото и да хванем компютъра и накрая идва онази 1/3 от деня, която сме прекарали без да отлепим поглед от него. Направете го сега, преди да ви изненадаме с една неприятна новина.

Това, че не напускате пределите на дома си, далеч не означава, че трябва да пренебрегвате продуктите със слънцезащитен фактор.

Защо? Защото освен от предотвратяване на появата на бръчки и тъмни петна, които излизат със скоростта на постове на Ким Кардашиян в социалните мрежи, качественият крем със SPF фактор може да ни предпази и от вредните лъчи, които излъчват екраните на смартфоните, компютрите и всички онези устройства, от които няма как да избягаме, колкото и да се опитваме.

крем

Някои хора приемат слънцезащитните продукти като задължителен елемент от лятната beauty рутина и го добавят само в плажната си чанта, без дори да подозират, че слънцето може да навреди на кожата им дори през зимата.

И да, дори да сте вкъщи цял ден. Според дерматолозите, особено ако сте близо до прозорци и сте изложени на пряка слънчева светлина, трябва да носите крем със слънцезащитен фактор поне 30, за да няма възможност UVA лъчите да проникнат в кожата ви. 

И стигаме до "забавната" част. Синята светлина, известна още като "високоенергийна видима светлина" (неслучайно!) може да доведе до немалко проблеми на лицето ни. Разбирайте - сухота, дразнене и дори преждевременни признаци на стареене. Специалистите коментират, че синята светлина може да отдели ензими в кожата, които разграждат протеините на колагена и притежават всичко необходимо, за да раздразнят лицето ни.

364

Простото нещо, което можем да направим, за да се защитим поне малко? Да носим слънцезащитен крем, който няма изцяло химичен състав и който може да действа като бариера срещу замърсителите, вредните лъчи и всички други фактори, на които сме изложени ежедневно. It's that simple! А в случай че имате нужда от още beauty тайни, тук сме, за да помогнем.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA